четвер, 13 червня 2013 11:59

"Друзі асоціації" відзначили прогрес України на шляху до ЄС

"Друзі асоціації" відзначили прогрес України на шляху до ЄС
Фото: zn.ua

Учасники неформальної міжпарламентської групи Україна-ЄС "Друзі асоціації" обговорили прогрес України у здійсненні євроінтеграційних реформ напередодні Вільнюського саміту "Східного партнерства".

Про це йшлося під час першого засідання неформальної міжпарламентської групи "Друзі асоціації", що відбулося напередодні у Страсбурзі, повідомили УКРІНФОРМу у Представництві України при Євросоюзі.

"Учасники засідання обговорили прогрес у здійсненні реформ в Україні та підтвердили відданість меті підписання Угоди про асоціацію ( між Ураїною та ЄС - ред.) на Вільнюському саміті "Східного партнерства" у листопаді", - йдеться у повідомленні.

Під час засідання, яке пройшло під співголуванням депутата Європарламенту Павела Залєвського (Європейська народна партія, Польща) та народного депутата України, співголови міжфракційного об'єднання "Європейський вибір" Анатолія Кінаха, парламентарії погодилися, що Угода про асоціацію має розглядатися як інструмент модернізації України відповідно до європейських стандартів в усіх сферах життя держави, в тому числі у контексті подальшого утвердження в Україні цінностей демократії та верховенства права.

Значну увагу в ході дискусії депутати приділили перспективам поглиблення економічної інтеграції між Україною і ЄС через започаткування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Учасники засідання визнали взаємну вигідність Угоди про асоціацію Україна-ЄС для українського і європейського бізнесу, а також для інтенсифікації темпів економічного зростання і підвищення добробуту громадян.

Члени групи також розглянули результати законодавчої діяльності Верховної Ради України у контексті виконання Плану дій з візової лібералізації і висловили сподівання на перехід України до заключної фази його виконання за підсумками Вільнюського саміту "Східного партнерства".

Зараз ви читаєте новину «"Друзі асоціації" відзначили прогрес України на шляху до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути