Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2020 16:14

Друге звернення Тихановської записували в ЦВК під диктовку силовиків

Відеозвернення суперниці Лукашенка Світлани Тихановської було записане ще в Мінську, під наглядом силовиків.

Про це заявила представниця виборчого штабу Віктора Бабарика Марія Колеснікова - пише "Європейська правда" з посиланням на білоруську службу "Радіо Свобода".

За її словами, Тихановська провела три години за зачиненими дверима з силовиками у приміщенні Центрвиборчкому. Вона прийшла до ЦВК вчора, близько 16:00, з декількома колегами, у тому числі Колесніковою, щоб подати скаргу щодо виборів. Далі Колеснікову не пропустили, всередину пішли тільки Тихановська та адвокат Максим Знак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не виходьте на площі". Провладний Telegram-канал виклав нове відео з Тихановською

"Там Світлану запросили в кабінет Лідії Єрмошиної - голови ЦВК. Вона пішла туди, адвокат залишився чекати у приймальні. Єрмошина дуже швидко залишила кабінет, Світлана залишилася там сам на сам з двома високопосадовцями правоохоронних органів. Це тривало три години. У цей час у кабінет заходили люди з відеоапаратурою. Світлана була без зв'язку з нами. Нещодавнє відео - результат цих трьох годин", - розповіла Марія Колеснікова.

При цьому "Радіо Свобода" знайшло доказ, що саме в цьому кабінеті з силовиками Тихановська записувала своє відеозвернення. Вони порівняли старі фотографії кабінету і кадр із відео – на знімках один і той же диван.

Автор: www.svaboda.org
  Журналісти порівняли старі фотографії кабінету і кадр з відео – на знімках один і той же диван.
Журналісти порівняли старі фотографії кабінету і кадр з відео – на знімках один і той же диван.

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська записала відеозвернення, в якому закликала своїх прихильників припинити акції протесту в містах країни. Відео опублікував провладний білоруський Telegram-канал "Жовті сливи" без вказання джерела.

Зараз ви читаєте новину «Друге звернення Тихановської записували в ЦВК під диктовку силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути