Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 16:34

Друге місце Ляшка у президентській соціології - закономірний, але не фінальний результат

Друге місце Ляшка у президентській соціології - закономірний, але не фінальний результат
Політолог Володимир Цибулько вважає, що рейтинг більшості кандидатів у президенти напряму пов'язаний з часом їх сидіння у телевізорі. Фото: Слово і Діло

Про це написав політолог Володимир Цибулько, у своєму блозі на платформі SITE.UA, додавши, що результат радикала по-справжньому феноменальний.

"Президентські вибори завжди є вибором стратегічного шляху, високий результат Тимошенко, котра не пропонує ніякої альтернативи НАТО і ЄС, шлях до яких є основою всієї політики президента Порошенка, виглядає дещо дивним. Ба більше – Тимошенко повсякчас всіляко натякає на можливість домовитися з кремлем, тож високий рейтинг Тимошенко є маркером того, що в суспільстві таки культивуються пораженські настрої і бажання капітулювати перед кремлем", – вважає Цибулько.

"Рейтинг більшості кандидатів напряму пов'язаний з часом сидіння останніх у телевізорі. Для інтернет-аудиторії більшість кандидатів зі списку КМІС виглядають динозаврами з політичного палеозою. Тимошенко – особливий суб'єкт, основою її політичного виживання є не реальна політика, а швидше сектантський символ віри її прихильників. Тому для експертного середовища це опитування щодо персони Тимошенко не є несподіванкою, а швидше предметом маніпулювання", - додає експерт.

"Якщо є в цьому опитуванні феноменальний результат, то це результат Олега Ляшка. Адже виборець обох цих політиків майже дзеркально схожий між собою, тому швидке зростання рейтингу Ляшка є проекцією майбутнього падіння рейтингу самої Тимошенко, адже висхідний тренд Ляшка має зовсім іншу природу тренду Тимошенко, і друге місце Ляшка в президентській соціології - закономірний, але не завершений фактор. Ляшко ж забиратиме голоси зовсім не у Порошенка, чи Гриценка, чи Садового" - вважає політолог, додаючи, що вихід Ляшка у другий тур - означатиме його фінальну перемогу на президентських виборах.

На останок політолог відзначив, що у тому ж Ляшкові, вихідцеві з БЮТ, той самий батьківщинівський виборець бачить оновлення.

Зараз ви читаєте новину «Друге місце Ляшка у президентській соціології - закономірний, але не фінальний результат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути