четвер, 08 лютого 2018 12:49

Дотягнули "кота за хвіст": представник США відмовилася змагатися за аудитора НАБУ

Дотягнули "кота за хвіст": представник США відмовилася змагатися за аудитора НАБУ
Прокурор з США, яка представляла звинувачення на процесі колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка, Марта Борщ зняла свою кандидатуру на посаду незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро. Фото:Transparency International Ukraine / Facebook

Прокурор зі США, яка представляла звинувачення на процесі колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка, Марта Борщ зняла свою кандидатуру на посаду незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро.

Про це в Facebook написав нардеп Єгор Соболєв.

"Марта Борщ, яка звинувачувала Павла Лазаренка від імені Сполучених Штатів, просить більше не розглядати її кандидатуру на аудитора Антикорупційного бюро України. Отримав від неї листа вночі", - повідомив він.

"Якщо б призначення відбулося минулого року, я б мала час і можливість виконувати цю роботу. Але зараз мої зобов'язання по роботі не дозволяють мені взяти на себе таку відповідальність", - йдеться в листі.

"Минулого року, коли я ще очолював парламентський комітет з протидії корупції, ми запропонували кандидатуру Борщ для призначення аудитором НАБУ від Верховної Ради. Інша наша пропозиція парламенту - іспанський прокурор Карлос Кастресана, який очолював утворений ООН антикорупційний трибунал для Гватемали. Цей трибунал відправив за ґрати корумпованого президента цієї країни та половину парламентаріїв. Але президент та більшість депутатів Верховної Ради прагнуть призначити аудитором НАБУ залежну від них людину", - резюмував нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ відреагували на відпочинок Луценків на Сейшелах

21 березня 2017-го Верховна Рада голосувала за свого аудитора в НАБУ. Фракції БПП і "Народний фронт" підтримували тоді кандидатуру британця Найджела Брауна. Тоді парламент не зміг обрати аудитора.

Зараз ви читаєте новину «Дотягнули "кота за хвіст": представник США відмовилася змагатися за аудитора НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути