четвер, 23 травня 2019 08:27

Дострокові вибори будуть. Набув чинності указ про розпуск Ради

Дострокові вибори будуть. Набув чинності указ про розпуск Ради
Указ президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради набув чинності. Фото - Уніан

Указ президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року в четвер, 23 травня, опубліковано в урядовому виданні "Урядовий кур'єр".

Таким чином, цей указ набув чинності. Зеленський також доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування позачергових парламентських виборів.

Як заявив Зеленський, головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції, а юридична підстава для розпуску - з 2016 року не існувало коаліції.

Практично всі фракції заявили про готовність брати участь в дострокових виборах в Раду, при цьому фракції "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Радикальна партія Олега Ляшка" вважають неконституційним розпуск парламенту. А фракції "Батьківщина", "Самопоміч", "Опозиційний блок" підтримали таке рішення президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського повідомили, на якому етапі законопроекти про імпічмент і недоторканність

Фракція "Радикальної партії" Олега Ляшка ініціювала збір підписів парламентаріїв під зверненням до Конституційного суду України щодо указу президента про розпуск парламенту. Про неконституційність указу також заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Чергові вибори до Верховної Ради повинні були пройти восени 2019 року.

Представник президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук пропонує скоротити кількість депутатів парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Дострокові вибори будуть. Набув чинності указ про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути