середа, 28 лютого 2018 13:05

Дострокові вибори розкачує Банкова - нардеп

Дострокові вибори розкачує Банкова - нардеп
Дострокові парламентські вибори вигідні президенту Петру Порошенкові, це сценарій Банкової, каже нардеп Сергій Лещенко. Фото: УНІАН

Дострокові парламентські вибори - це сценарій Банкової.

Про це сказав народний депутат Сергій Лещенко в ефірі "112.Україна"

"Історія із парламентськими виборами - це цікавий сценарій, який Адміністрація Порошенка вирішила розіграти, розуміючи що їм немає чого втрачати.

У чому суть? Є послідовність виборів - спочатку президентські, потім парламентські. Порошенко розуміє, якщо програє президентські через рік навесні 2019-го, восени на парламентських йому нічого не світить взагалі.

Тому він подумав, поки зараз ще має владу, адмінресурс, призначає губернаторів, керівників Служби безпеки, вплив на прокурорську вертикаль, і олігархи ще дослухаються до його думки (може впливати на картинку на телеекранах), у такий спосіб провести вибори. Щоб заморозити ситуацію в парламенті - якщо програє, щоб тут були його представники, які захищатимуть його клан", - пояснив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президентській фракції оцінили заяву Гройсмана

"Друге - позбавити посади Гройсмана. Бо він почав грати свою гру. Він не хоче пов'язувати себе із Порошенком. А Порошенко розуміє, якщо прем'єр-міністр має свої особисті амбіції - значить програє і президентські, і парламентські вибори. Тому що не має доступу до економічних ресурсів, весь піар іде в інші ворота. Шантажуючи Гройсмана, він може штовхати його до гнучкішої переговорної позиції - прийняття вимог Порошенка", - сказав Лещенко.

"Гройсман так само розуміє, що час Порошенка минає і не буде ризикувати всім, щоб тільки підіграти йому. Крім того, залучився окремою підтримкою "Народного фронту". Можуть не дати Порошенкові провернути сценарій дострокових виборів", - сказав нардеп.

Чергові президентські вибори мають відбутися 31 березня 2019-го. Парламентські - 27 жовтня того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Дострокові вибори розкачує Банкова - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути