Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2013 19:40

Допит Власенка ще не розпочався - ГПУ

Допит захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка у Генпрокуратурі станом на 19.20 ще не розпочався. Про це повідомила речниця відомства Маргарита Велькова, пише "Українська правда".

За її словами, Власенко та його адвокат Олександр Плахотнюк просить додатковий час для спілкування, "наголошуючи на тому, що, можливо, вони завершать це спілкування о 22.00 годині, і, напевно знаючи, що після 22-ї години будь-яку людину заборонено допитувати, згідно із законодавством".

"Вони були попереджені про те, що якщо до 19.30 вони не будуть готові давати свідчення, то будуть викликані на допит знову завтра", - заявила речниця ГПУ.

Вона нагадала, що законом заборонено допитувати підозрюваного за відсутності адвоката, а до того часу Власенко ознайомлювався з повідомлення про підозру. Велькова також продемонструвала останню сторінку повідомлення, де Власенко написав, що йому не було роз'яснено обвинувачення і відмовлено у виклику адвоката.

"Ви самі можете пересвідчитися в тому, що це не відповідає дійсності, оскільки Плахотнюк вже доволі довго перебуває зі своїм підзахисним. І підозра була повністю прочитана так, як вимагає законодавство", - зазначила речниця.

Автор: Фото: pravda.com.ua
 

Як відомо, інформація про допит Власенка з'явилася приблизно о 15-й годині. Його захисник приїхав до будівлі Головного слідчого управління ГПУ приблизно о 17-ій годині.

Зараз ви читаєте новину «Допит Власенка ще не розпочався - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути