понеділок, 11 листопада 2013 18:01

Янукович не хоче звільняти Тимошенко - політтехнолог

Янукович не хоче звільняти Тимошенко - політтехнолог
Тарас Березовець Фото: polittech.org

Президент Віктор Янукович готовий підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, але не хоче звільняти ув'язнену  Юлію Тимошенко. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи затримання захисника екс-прем'єра.

"Зараз Європа чекає на рішення у справі Тимошенко, а натомість іде прямий тиск з загрозою арешту її захисника. Це прямий сигнал Європі від влади, що не буде ніякого ухвалення закону про лікування Юлії Тимошенко, який відбувся показово на наступний день після зустрічі Януковича з Володимиром Путіним", - розповів Березовець.

Експерт зауважив, що такими діями влада збиває з пантелику європейців і росіян.

"У Януковича геополітичні "качелі". Сьогодні рух в бік Європейського союзу - значить посадили Маркова. Завтра рух у бік Росії - значить заморозили ухвалення законопроекту Тимошенко. Янукович настільки робить непередбачувані речі, що не здивуюсь, якщо завтра буде якийсь сигнал стосовно того, що справа Тимошенко буде вирішуватись. Ці дії остаточно збивають з пантелику наших європейських партнерів і росіян. Сьогодні вони перебувають в здивуванні і ніхто не може зрозуміти, що збирається робити Янукович. Можу сказати точно, що він жодним чином не збирається інтегруватись у Митний союз чи Євразійський. Є два варіанти: або Янукович підписує асоціацію з Євросоюзом, або ні і Україна залишається у нейтральному статусі", - додав він.

Політтехнолог зазначив, що президент перебуває в полоні своїх емоцій.

"Соратники переконали Януковича в тому, що не варто відпускати Тимошенко до останнього, оскільки Європа й так з нами все підпише. Моє враження — Януковичу хочеться підписати асоціацію з Євросоюзом, але не ціною звільнення Тимошенко", - зауважив Березовець.

Нагадаємо, екс-депутата, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка підозрюють в неодноразовому заподіянні тілесних ушкоджень колишній дружині Наталі Окунській. У прес-службі Генеральної прокуратури України повідомили, що в даний час Сергій Власенко дає пояснення з даного приводу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хоче звільняти Тимошенко - політтехнолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути