Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 17:18

Допит Савченко на поліграфі зупинили

Допит Савченко на поліграфі зупинили
Нардеп Надія Савченко не змогла пройти тест на поліграфі через стан здоров'я. Фото: УНІАН

Нардеп Надія Савченко не змогла пройти судово-психологічну експертизу через фізичний стан у зв'язку з голодуванням. Про це повідомила її сестра Віра в ефірі "112".

"Поліграфологи пояснили адвокатам, що процедуру не можна пройти, оскільки вона буде некоректною. У людини, яка голодує більше 20 днів, уже по-іншому працює організм. Виходять абсолютно некоректні свідчення, тому що організм не може в такому стані проходити поліграф.Поки що взяли паузу.

Питання, які ставили Савченко, є таємницею слідства. На відміну від генпрокурора адвокати її поважають і не розголошують. Ми абсолютно не знаємо, що у неї питали. В такому стані допитувати людину на поліграфі — неможливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко проходить допит на поліграфі

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на президента, прем'єра, народних депутатів. За версією слідства, Савченко планувала здійснити збройний напад із використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли бути президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і секретар РНБО Олександр Турчинов. Для цього вона нібито змовилась з ватажками бойовиків ЛДНР і з керівником центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.
23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Савченко до 20 травня. Того ж дня Надія оголосила голодування.

Зараз ви читаєте новину «Допит Савченко на поліграфі зупинили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути