четвер, 25 жовтня 2012 22:23

Донецький "УДАР" програв усі позови проти Бахтєєвої та Азарова

За час виборчої кампанії представники донецького "УДАРу" подали в районні суди близько 20 позовів, які стосувалися системних порушень, допущених кандидатами від ПР.

По всіх зверненнях результат виявився негативним - суди в задоволенні позовів відмовили, хоча мова йшла про очевидні факти. Про це розповів 25 жовтня на прес-конференції партійний юрист Віктор Яковлєв.

Тетяна Бахтєєва та Олексій Азаров виступали "героями" позовів частіше інших кандидатів. Також "УДАР" намагався оскаржити в суді дії мажоритарника від ПР по округу 61 Андрія Пономарьова.

"Було кілька видів позовів - по комісіям, по неправильній агітації, з приводу підкупу виборців, - повідомив Яковлєв. - Але суди не вбачають порушень. Ми говоримо: "Ось газета, в ній агітація Бахтєєвої, і ця агітація не оплачена". Суддя задає питання: "Ви можете надати документи, які підтверджують оплату?". Я кажу: "Так ми про те й говоримо в позові, що не була оплачена агітація - немає договору, немає платіжних документів, але на 4 сторінках розповідається про Бахтєєву". А суддя на це пише в рішенні: "Враховуючи, що немає ніяких документів, в позові відмовити". В інших випадках відповідав суд: "Це не агітація, а повідомлення про діяльність органу влади". Йде хвалебне інтерв'ю Бахтєєвої, а нам кажуть - це офіційна інформація".

Тим не менше в "УДАРі" впевнені, що вдало провели свою кампанію в Донецькій області та зруйнували монополію ПР.

"Ми вже показали, що монополію в Донбасі реально зруйнувати. На колишніх виборах тут були 1-2 відсотки підтримки опозиції. А тепер навіть в ПР розуміють, що їх монополії прийшов кінець. До нас подібного в Донбасі ніхто не домагався", - впевнений Яковлєв.

Передчуттям кінця в "УДАРі" пояснюють і масовість порушень, до яких вдається влада.

"На студентів тиснуть в усіх абсолютно донецьких гуртожитках, де живуть особи що досягли 18 років. Ми роз'яснюємо, що вичислити хто як проголосував практично неможливо. Вас лякають, але не потрібно боятися. Пояснюємо: ви можете ходити у футболці Бахтєєвої, а голосувати - як вважаєте правильним. Думаю, так студенти і зроблять", - сказав лідер донецьких "ударівців" Єгор Фірсов.

"З 1999 року я займаюся опозиційними кампаніями і можу порівняти - при Кучмі такого тиску не було, як при Януковичі. При Кучмі не було таких страшилок, які сьогодні роблять "регіонали". Влада боїться "УДАРу" в Донбасі. І спроба залякати - це спроба створити видимість всесильності, а насправді це агонія", - заявив Яковлєв.

Зараз ви читаєте новину «Донецький "УДАР" програв усі позови проти Бахтєєвої та Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути