вівторок, 24 липня 2012 22:26

Донецький адвокат з'ясовує, за які гроші відбувся дует Королевської і Газманова

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

20 липня в райсуді Новоазовська (Донецької області) почався суд за позовом народного артиста Росії Олега Газманова до редактора газети "Рідне Приазов'я" Сергія Шведко.

Артист вимагає 100 тисяч гривень і спростування двох публікацій: "Газманов буде співати і танцювати на гроші Королевської" і "Співачка" Королевська як дзеркало української політики".

У цих статтях Шведко розповів про концерт 11 травня в Маріуполі в рамках туру "Пісні Перемоги". Олег Газманов і гурт "Друга ріка" виконували пісні воєнних років на площах Харкова, Запоріжжя, Маріуполя та інших міст. На афішах "Пісень Перемоги" незмінно значився логотип партії Наталії Королевської.

Шведко написав, що Королевська "кинула" Тимошенко, "вкрала назву партії Берлусконі", "сколотила статок на "копанках". А Газманова, з яким політик заспівала дуетом "Десятий наш десантний батальйон" - обізвав "прикупленим".

Але 61-річний народний артист Росії найбільше образився на іншу фразу - Сергій Шведко попутно висловився про сексуальну орієнтацію співака: "Хоч Олег і стверджує, що відноситься до сексуальної більшості, така готовність "віддатися" будь-кому, яку він продемонстрував у випадку з Королевською, говорить про зворотне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газманов запевняє, що співав на партійних концертах Королевської не через гроші

Газманов вимагає визнати недостовірними кілька висловлювань, зокрема це: "Як там він сам співає: "Пам'ятаєш, як у степу гуляв ти, гей...гей? гей!".

Про публікації артист дізнався від юриста з Маріуполя Дениса Матвійчука. Це маріуполець надоумив Газманова подати в суд на "Рідне Приазов'я".

"Мені байдуже до Королевської та інших політиків, але я прихильник творчості великого артиста, якого принизили, облили брудом!", - говорить 32-річний Денис Матвійчук.

Адвокат безкоштовно відстоює інтереси артиста в суді.

"Нормальні люди пісні Газманова, такі як "Панове офіцери", слухають стоячи, і я в тому числі", - пояснює Матвійчук.

До суду представник Газманова з'явився з червоним прапором і ще 4 місцевими шанувальниками Газманова.

"Газманов - це мужній моряк, а його геєм обізвали!", - обурений 50-річний житель Олександр Бабаковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брати Карамазови" розпочали антинатовський мітинг у Києві, Газманов у Харкові, а Ротару завершить в Донецьку

"Я готовий повторити кожне слово, яке написав, - відповідає на звинувачення 44-річний Сергій Шведко. - Я не проти Газманова, а проти брехні політиків. Королевська 6 років була в БЮТі, виступала за реабілітацію вояків УПА, а в Маріуполі раптом згадала про свого дідуся радянського воїна. Раніше говорила, що закон про червоний прапор - болтологія. А під яким же прапором воював її героїчний дід? Що стосується Газманова, він проявив нерозбірливість. А геєм я його не називав - просто кожен чує те, що хоче, а я маю право на художні образи! Якби Газманов сам приїхав до Маріуполя і заспівав військові пісні без компанії сумнівного політика, я б йому в пояс поклонився. Щодо гонорарів артистів я не знаю, але як мінімум на рекламу і організацію Королевська витрати понесла!"

Прес-служба Олега Газманова стверджує, що концерти в містах України в травні 2012 року - акція самого Газманова. "Пісням Перемоги" більше 10 років, це особиста ініціатива Газманова, а не якої-небудь партії, йдеться в поширеному повідомленні.

"Співати і танцювати на гроші Королевської - це найсерйозніше звинувачення в позові, - вважає адвокат із Донецька Володимир Оленцевич. Він виступив захисником журналіста Шведко. - Я зараз якраз і з'ясовую, хто був організатором туру, хто давав свідчення про дозвіл на концерт і в якому статусі виступав у цьому турі Газманов".

"Олегу Михайловичу не принципові гроші, він сказав, що якщо виграє в суді, вся сума піде на купівлю обладнання для місцевої райлікарні, - говорить Матвійчук. - Допускаю, що місцевий суд хамство Шведко визнає "оціночним судженням", так як засновником газети-відповідача виступає місцева райрада і влада тисне на райсуд. Але Шведко не доведе, що Королевська купувала Газманова!"

Авдокат Матвійчук висловив недовіру місцевому суду, просив перенести слухання з Новоазовська до Маріуполя, але отримав відмову. Наступне засідання відбудеться 14 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Донецький адвокат з'ясовує, за які гроші відбувся дует Королевської і Газманова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути