четвер, 02 серпня 2012 09:57

Спецтема: Боротьба за "мову"

Донецька облрада зраділа мовному закону: здійснилися багаторічні сподівання

Донецька облрада зраділа мовному закону: здійснилися багаторічні сподівання
Донецька облрада: Цей закон став відповіддю багаторічним надіям. Фото: sovet.donbass.com

Депутати Донецької обласної ради висловили підтримку прийняттю Верховною Радою Закону "Про основи державної мовної політики".

Про це повідомила прес-служба облради.

"Цей закон став відповіддю багаторічним надіям, сподіванням і зверненнями наших земляків. Його прийняття - це відновлення справедливості для людей, які через непрофесійну і необдуману політику наших попередників у владі виявилися ущемленими в своїх правах", - сказано в повідомленні.

Облрада також висловило стурбованість спробами опонентів використовувати прийняття закону для дестабілізації суспільства.

"Нагнітання напруженості і створення гострого протистояння замість конструктивного діалогу та участі в роботі по вдосконаленню мовного законодавства є лише проявом агресивної виборчої кампанії, розпочатої опозицією", - заявили в облраді.

Депутати впевнені, що даний законодавчий акт - реальний крок у напрямку виконання зобов'язань Україною перед Радою Європи в частині дотримання Європейської хартії регіональних мов або мов національних меншин.

При цьому в заяві наголошується, ретельна професійна експертиза на відповідність закону європейським нормам, про необхідність проведення якої говорив президент Віктор Янукович, покладе край спекуляціям навколо закону і маніпуляціям з суспільною думкою.

"Ми глибоко переконані, що після проходження всіх експертиз закон буде підписаний і набуде чинності, що дасть безсумнівний імпульс розвитку регіонів і Україна в цілому", - резюмували в облраді.

Зараз ви читаєте новину «Донецька облрада зраділа мовному закону: здійснилися багаторічні сподівання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути