Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2014 11:43

Донецьк стане містом фінального бою між силами АТО та терористами - ЗМІ

Донецьк стане містом фінального бою між силами АТО та терористами - ЗМІ
Фото: news.bigmir.net

Міжнародна преса пише про Донецьк як ймовірне місце фінального поєдинку між українською армією і сепаратистами.

Донецьк має перспективи стати місцем фінальної стадії конфлікту між українською армією і сепаратистами на Донбасі, констатує Financial Times. Після "тріумфу" силовиків у Слов'янську, саме до Донецька прикута увага спостерігачів, адже туди вирушили значні групи проросійських сил.

"Зовні ситуація в місті здається цілком нормальною. Але машин помітно менше, багато магазинів закриті. Незважаючи на теплу погоду, парки і вуличні кафе ввечері порожні", - описує атмосферу Донецька газета.

Видання попереджає, що тактика, яка принесла успіх в Слов'янську, в Донецьку не спрацює - занадто високий ризик жертв серед мирного населення. "Відновити безпеку у великих містах - це набагато важче завдання. Там українським силам буде мало на що покладатися в сенсі інфраструктури", - каже британський аналітик Джонатан Ійял.

Поки українські військові кажуть, що блокуватимуть Донецьк, допоки сепаратисти не здадуться або не відступлять. "Але незрозуміло, чи мають вони на увазі вторгнення в місто - що може призвести до кривавої війни на вулицях і дати Росії привід ввести війська для захисту значного російськомовного населення регіону", - резюмує Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк стане містом фінального бою між силами АТО та терористами - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути