середа, 17 серпня 2011 20:08

Донбас скаржиться на цензуру Януковичу

Донбас скаржиться на цензуру Януковичу

У Донецьку створено громадський рух "Донбас без цензури", до якого вже приєдналися представники громадськості та місцевих ЗМІ. Таке рішення було прийнято на конференції "Перешкоди професійної діяльності журналістів на Донбасі" в якій взяли участь представники місцевих ЗМІ, громадських організацій та відомі діячі культури та науки.

Як повідомляє donbass.ua, учасники обговорили стан свободи слова на Донбасі, а саме "спроби чинити тиск та безпідставні перевірки податковими органами незалежних ЗМІ, спроби втручання в редакційну політику".

Також обговорювалося "систематичне ігнорування державними органами влади та органами місцевого самоврядування Донбасу інформаційних запитів та обмежений доступ вільних ЗМІ до прес-конференцій глав Луганської та Донецької облдержадміністрації і в окремих органах місцевого самоврядування через непрозорі і вибіркові механізми акредитації журналістів".

Ініціаторами створення руху "Донбас без цензури" стали "Агентство демократичного розвитку Донбасу", Луганська обласна організація "ОПОРА", "Інститут розвитку та соціальних ініціатив", Луганська обласна організація "Громадянська платформа", "Інститут Адвокасі", "Суспільна служба правової допомоги" , ВАГО "Громадський Парламент".

Першими кроками руху стало звернення до президента Віктора Януковича щодо ситуації, яка склалася зі свободою слова в Донбасі та організований збір підписів під петицією "За Донбас без цензури".

, вього лише через 5 місяців після президентських виборів в Україні президенту Януковичу за допомогою невеликої групи соратників вже вдалося вибудувати нову імперію, - пише у виданні Focus Аннетте Блеттнер. Журналістка зазначає, що за допомогою нових законів президент все тісніше пов'язує свою країну з Росією, а всередині країни з захоплюючою дух швидкістю змінюється правляча еліта.

Раніше повідомлялося, Янукович опустив Україну на 42 позиції у рейтингу свободи слова.

 

Зараз ви читаєте новину «Донбас скаржиться на цензуру Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути