субота, 06 квітня 2013 17:00

Домбровський: "Верховна Рада сьогодні — каталізатор економічної кризи в країні"

Домбровський: "Верховна Рада сьогодні — каталізатор економічної кризи в країні"
Олександр Домбровський Фото: gazeta.ua

Сьогодні, 6 квітня, у Вінниці відбулася зустріч журналістів із екс-депутатом Верховної Ради по 11 мажоритарному виборчому округу Олександром Домбровським, якого ВАСУ позбавив мандату. Він висловив свою чітку позицію щодо подій, які відбуваються в парламенті.

"Верховна Рада сьогодні — каталізатор не лише політичної, а й економічної кризи в країні. А парламентське засідання на Банковій — це шлях в нікуди. Це ще один крок до подальшого розколу парламентаризму та українського суспільства, - сказав Домбровський. - Крок за кроком цей розкол штучно поглиблюють, для прикладу взяти мовне питання. Це просто політичні спекуляції, які нікому не потрібні. Кожна партія відтягує час. Хоча розпуск Верховної Ради не вигідний жодній з них. Останнє голосування показало, що в парламенті немає ні більшості, ні опозиції. "Регіонали" підминають під себе комуністів та "тушок" із "бютівців". Комуністи ризикують повторити долю соціалістів після позачергових виборів. А так звана опозиція веде себе, як сліпий з глухим. Як можуть розвиватися події далі? Хоча механізм проведення референдуму в Україні не відпрацьований — він може відбутися у листопаді. Все буде залежати, чи буде підписана угода з ЄС".

Політик назвав дії опозиції непослідовними та помилковими.

"Якщо опозиція хоче на щось впливати, то рішення повинні приймати не три людини, які мають президентські амбіції, а всі депутати. Для початку треба було відстояти бюджетну та регламентну комісії ще тоді, коли були перші блокування трибуни, а не віддати їх владі. Коли Власенка позбавили мандату, опозиція спокійно впустила у Раду наступного за списком Стаднійчука, який тут же перейшов у Партію Регіонів. Немає послідовності, не зрозуміло, за що боремося", - зазначив він.

Під час виборчої кампанії, Домбровського теж записували у ряди "регіоналів". На прес-конференції він запевнив, що дотримується передвиборчих позицій.

"Ми, разом з Порошенком та Заболотним, ішли на вибори як незалежні депутати, і продовжуємо дотримуватися цієї позиції. Наша мета — відстоювати інтереси та бути вірними мешканцям Вінниччини. На мене хотіли вплинути, позбавивши мандату. Але рішення ВАСу є незаконним і порушує всі норми Конституції. ЦВК також відмовилася розглядати це питання, бо немає законних інструментів для його виконання. Я звернувся до Вищої Ради Юстиції, де вказав на недоліки рішення суддів. Сподіваюся, колись вони будуть покарані", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Домбровський: "Верховна Рада сьогодні — каталізатор економічної кризи в країні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути