Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2021 18:23

"Маємо побороти олігархат" - що означають санкції для Коломойського

"Маємо побороти олігархат" - що означають санкції для Коломойського
Як на Коломойського вплинуть санкції США. Фото: Досьє

Санкції Сполучених Штатів проти олігарха Ігоря Коломойського і його родини є політичним сигналом від американського президента Джозефа Байдена Володимиру Зеленському. Означає підтримку у боротьбі з олігархічно-клептократичним режимом в Україні. Її подолання - основна умова на шляху Євроатлантичної інтеграції. Про це сказав Gazeta.ua експерт із міжнародних відносин Григорій Перепелиця.

"США і ЄС не хотіли б, щоб Україна залишалась бідною російською колонією. До цього можемо повернутися, якщо не поборемо олігархів. У результаті вірменсько-азербайджанської війни Баку звільнив частину території, але потрапив в геополітичну залежність від Росії. Тепер основна увага РФ у бік Грузії, щоб ізолювати її від НАТО та євроінтеграції. Далі - черга України. У США бачать бажання Росії повернути пострадянський простір, тому невипадково на Мюнхенському саміті сказали, що Україна в центрі американських інтересів. Паралельно розслідується справа Приватбанку, тому є за що засуджувати Коломойського. Наша влада має активно підхоплювати цей сигнал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Коломойського перейдуть під крило Ахметова

Ці санкції можна розглядати, як форму боротьби з олігархатом. У такому ж положенні Фірташ. Американське правосуддя добивається його екстрадиції. Це очікує і Коломойського. Але, як казав, має 3 паспорти. Точно ізраїльський. Може поїхати туди, його не видадуть. Ще чи російський, чи швейцарський. Тож коли є великі гроші, олігархи не пропадуть. Хоча це трохи обмежує свободу дій і є психологічним тиском", - сказав Перепелиця.

США запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Йому заборонили в'їзд до країни. Був причетний до корупційних дій на посаді керівника Дніпропетровської області. У Держдепі заявили, що ці дії підривали верховенство права та віру української громадськості в демократичні інститути та громадські процеси.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо побороти олігархат" - що означають санкції для Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути