понеділок, 05 квітня 2010 10:08

Доля Інституту національної пам"яті вже вирішена

Доля Інституту національної пам"яті вже вирішена
Інститут національної пам"яті ліквідують, але зроблять це делікатно. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив "бютівець" Михайло Косів.

"Вони приєднають його до Державного архіву. А Державним архівом керує Ольга Гінзбург, яка є запеклим і послідовним членом Комуністичної партії. А Компратія зараз ставить пам"ятники Сталіну. То хіба можна після цього сумніватися у тому, що буде з національною пам"яттю? ", - сказав Косів.

"Ці хлопці (нинішня влада) не прийшли на так собі і Україну чекають дуже складні часи. Я не знаю, чи вона з тих випробувань взагалі вийде", - зазначив "бютівець".

"Нунсівець" Ярослав Кендзьор також вважає, що Інститут національної пам"яті скасують.

"Семиноженко вже дав завдання вивчити доцільність існування такої структури як Інститут національної пам"яті. А потім знайти причини, що він є непотрібний українській державі із багатьох міркувань. Перше, що грошей немає в бюджеті на його утримання. Друге, що цей інститут допомагає реабілітовувати в їхньому розумінні "ворогів" України", - сказав "нунсівець".

Водночас, він нагадав, що завдяки Інституту національної пам"яті були оприлюднені документальні підтвердження існування Голодомору в Україні.

"Цей інститут зробив колосальну роботу разом із СБУ: відкрив архіви, і допоміг тим, хто бажає знати правдиву історію датовану виключно на документах. Їх (владу) це страшенно турбує, бо таким чином руйнуються всі радянські стереотипи", - пояснив Кендзьор.

Нагадаємо, що 29 березня Семиноженко дав доручення міністру юстиції Лавриновичу , міністру економіки Цушку, міністру науки Табачнику вивчити питання подальшого функціонування інституту національної пам"яті на чолі з Ігорем Юхновським.

Зараз ви читаєте новину «Доля Інституту національної пам"яті вже вирішена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути