пʼятниця, 07 вересня 2012 13:19

"До свидания, мой ласковый мишка", - Капранови відправили Чечетова у вирій
10

Фото: Злата УГРИН

- Треба було ще у 2004 році брати владу за горло. А не чекати 2012, щоб вони так скурвилась, - говорить письменник 45-річний Дмитро Капранов братові і ставить білу пластмасову стійку у Маріїнському парку біля Верховної Ради. Витягає із пакета презервативи, чорний магнітофон та рожевий балон для надування повітряних кульок.

Сьогодні члени української платформи "Собор" проводять тут акцію "Відішли політика у вирій".

Троє дівчат вішають на огорожу Верховної Ради плакати із написами "Тварин не годувати", "Відішли політика у вирій". Капранови вмикають магнітофон — лунає пісня Олімпіади 1988 року "До свидания, мой ласковый мишка".

- Ця пісня присвячена Мишку Чечетову, - пояснює 45-річний Віталій Капранов.

О 9.15 навколо братів збираються журналісти та двадцять активістів партії Українська платформа "Собор".Капранови починають промову.

- Наша країна потребує термінового оновлення політичних облич. Ці люди забрехалися. Вони чхати хотіли на нас із вами. Тому ми сьогодні зібралися тут, щоб послати їх подалі. Оскільки ми не знайшли повітряних кульок вітчизняного виробництва, зупинилися на оцих гумових виробах, - каже Дмитро Капранов та показує присутнім презервативи.

- Це — символи теперішньої Верховної Ради. І зараз ми почнемо їх проводжати, - каже Дмитро Капранов, бере рожевий фломастер, пише на ньому "Партія регіонів" та відпускає її. Кулька летить у небо.

- Коли прощаємося з такими людьми, обов'язково треба поплакать. У нас для цього є плакальниці, - додає Віталій.

Троє дівчат-активісток витягають білі хустинки. Махають ними у слід повітряній кульці. Витирають сльози.

Брати Капранови відпускають у небо кульки із написами "Комуністична партія України", "Реформи заради майбутнього", "Адам Мартинюк" та "Дмитро Колесніченко".

- Їх давно пора відправити у вирій та замінити справді достойними людьми, - говорить активістка "Собору", Зоряна, 27 років.

Брати Капранови оголошують кульмінацію заходу — відсилання у небо кульки - символа заступника голови фракції Партії регіонів у ВР Михайла Чечетова. Витягають з-під стійки фіолетову повітряну кульку-ведмедика. До неї прикріплюють в'язку надутих кондомів.

- Мішка Чечетов полетить не сам, а на багатьох кульках, як символ того, хто голосує за всіх. Він — багаторукий, - показує кульку Дмитро Капранов.

- Це — прекрасний прототип депутата: безмозглий, слухняний і красівий, - жартує Віталій.

Брати відпускають кульки у небо. Обіймаються та разом махають їм у слід. Дівчата-активістки вдають несамовиті ридання.

Кобзар Тарас Компаніченко, 43 роки, кандидат у депутати від "Собору", мовчки стоїть обабіч. Одягнутий у вишивку, за вухо закручений оселедець.

- Це не моя стилістика, - говорить він, -Зазвичай я працюю не так. Але й для мене це можливість показати наскільки дискредитована українська влада у персоналіях. І наскільки своїми діями вони дискредитують Україну.

Акція завершується за 30 хв.

Зараз ви читаєте новину «"До свидания, мой ласковый мишка", - Капранови відправили Чечетова у вирій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути