четвер, 12 липня 2018 14:20

До парламенту проходять 8 партій, серед них – "Слуга народу" Зеленського та партія Вакарчука – опитування

Якби парламентські вибори відбулися наступної неділі, у Верховну Раду пройшли б 8 партій, серед них – "Слуга народу" актора Володимира Зеленського та партія Святослава Вакарчука. За результатами дослідження, проведеного компанією GfK Ukraine, за ці політичні сили готові проголосувати 10% та 8% респондентів відповідно. Лідером партійного рейтингу є "Батьківщина", яку підтримують 18% тих, хто голосуватиме і визначився з вибором. П'ятивідсотковий бар'єр також долають "Громадянська позиція" (11%), "Опозиційний блок" (9%), "Радикальна партія", "За життя" та президентська "Солідарність" (по 8%). Водночас серед усіх опитаних "Солідарність" підтримують лише 4% і вона не потрапляє до парламенту. За "Батьківщину" ж серед усіх респондентів готові проголосувати 10%, за "Громадянську позицію" та "Слугу народу" – по 6%, за "Опозиційний блок" – 5%.

 

У президентському рейтингу перше місце посідає Юлія Тимошенко (10%). На друге вийшов Володимир Зеленський (7%). Святослава Вакарчука і Анатолія Гриценка підтримують 6% опитаних, а Юрія Бойка та Олега Ляшка – 5%. Стільки ж українців готові знову проголосувати за Петра Порошенка.

 

Дослідження проводилося методом особистого інтерв'ю з 30 червня до 8 липня 2018 року. Було опитано 2 753 особи віком від 18 років та старших в усіх регіонах України, крім Автономної Республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях дослідження проводилося на територіях, що контролюються Україною. Вибірка репрезентативна дорослому населенню за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту. Максимально можлива похибка вибірки – 1,9%.

Нагадаємо, за даними червневого опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", за "Батьківщину" готові були проголосувати 17% тих, хто має намір прийти на вибори і визначився. "Опозиційний блок", "Громадянська позиція" та "Слуга народу" Зеленського набрали б майже по 10,5%.

Зараз ви читаєте новину «До парламенту проходять 8 партій, серед них – "Слуга народу" Зеленського та партія Вакарчука – опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути