середа, 21 листопада 2012 09:10

До 2016 року експерти зможуть спокійно проаналізувати інструментарій щодо продажу землі - нардеп

До 2016 року експерти зможуть спокійно проаналізувати інструментарій щодо продажу землі - нардеп
Юрій Ганущак. Фото: gazetavv.com

Продовження мораторію на продаж землі до 2016 року дозволяє за цей період часу детальніше вивчити інструментарій.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат Юрій Ганущак, коментуючи рішення Верховної Ради продовжити мораторій на продаж землі до 2016 року.

"У нас позиція така — є закон, який дійсно показує певний інструментарій, є три роки для того, щоби вивчити цей інструментарій, щоби подивитися, як він дійсно буде працювати. Три роки у нас є можливість обговорювати конкретний акт. І реально, оскільки є цей конкретний акт, то три роки для експертного середовища — це достатній термін, щоби з'ясувати реальну ситуацію", - наголосив він.

Водночас, говорячи про земельний банк, створений нещодавно, нардеп зауважив, що увесь процес, пов'язаний із землею має бути прозорим, а кадастр — відкритим.

"В нормальних країнах має бути не банк як такий, а земельний фонд. Тобто, це механізм фактично управління землею. Але ці речі можна вирішувати й іншими способами — підключити сюди саме місцеве самоврядування і визначити, яким чином вони керують тими чи іншими речами. Найголовніше — це прозорість операції при цьому. Кадастр має бути повністю відкритими. І тоді в такому випадку потреба у спеціалізованому банку як фінансової установи відпаде однозначно", - переконаний Ганущак.

Зараз ви читаєте новину «До 2016 року експерти зможуть спокійно проаналізувати інструментарій щодо продажу землі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути