вівторок, 21 серпня 2012 15:47

Дніпропетровський губернатор нищить рекламу - він скоро стане прем'єром?

У Дніпродзержинську Дніпропетровської області зрізали 15 білбордів підприємця, який збирався розміщувати антивладні постери, зокрема і білборд із зображенням бабусі і кота.

Про це розповів сам власник білбордів, співголова Дніпродзержинської правозахисної спілки Віталій Купрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор білборда про кота і "регіоналів" переховується

Він розповів, що у 2007 році купив 15 білбордів з 28 рекламними площинами. Розміщував на них переважно громадсько-політичні гасла. Але за його словами, оскільки він весь час був в опозиції до влади, останнім часом йому протидіяли у цьому, зокрема відмовлялись продовжувати дозвіл на білборди.

Купрій наголосив, що на початку місяця він зустрівся з Максимом Голосним, який є ініціатором білборду бабусі з котом, та домовився з ним про використання цих рекламних площин для подібних постерів. Планувалося, що по місту буде розміщено цілу низку антивладних плакатів. Але, в ніч з 14 на 15 серпня, після розміщення одного з них, з бабусею і котом, всі 15 білбордів були зрізані. Напередодні йому подзвонили із приймальні губернатора Олександра Вілкула і сказали, що щодо його білбордів вже все вирішено. На наступний день виявилося, що всі 15 штук знищено, а деякі з них вивезено за місто.

"Зрізали саме мої білборди. Деякі з них було знайдено наступного дня, але не міліцією. Міліція досі не порушила кримінальної справи. Білборди було вивезено через все місто, вночі, за допомогою важкої техніки. Міліція знала про це і вона абсолютно свідомо причетна до цього злочину",- наголосив Купрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автора білборду "Взнала, що внук голосував за "регіони..." оголосили у кримінальний розшук?

Зокрема, він розповів, що за свідченнями очевидців коли різався один з білбордів, міліція під'їхала до місця злочину, поспілкувалася з людьми, які це робили, і поїхала.

"Це сталося тому, що влада не впевнена у своїй перемозі у виборчому процесі. Нам відомо, що губернатора Олександра Вілкула готують на місце чинного прем'єр-міністра Азарова. Йому поставили завдання провести по всім 17 округам області своїх кандидатів від Партії регіонів і таким чином створити певне лоббі для нашого губернатора", - припустив активіст.

Він додав: "У такий спосіб абсолютно бандитський, кримінальний, а-ля 90-х років, влада намагається забезпечити собі перемогу. Такі білборди створюють їм загрозу".

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровський губернатор нищить рекламу - він скоро стане прем'єром?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути