понеділок, 14 січня 2013 10:15

Для утримання гривні вже практично немає ресурсів — експерт

 Для утримання гривні вже практично немає ресурсів — експерт
Олег Соскін попереджає про обвал гривні. Фото: soskin.info

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст Олег Соскін попереджає, що Нацбанк вже не має ресурсів, щоб утримувати курс гривні.

По це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Економіка не працює. У Запоріжжі протягом 2011-2012 років закрили 7 потужних підприємств. Руйнуються цілі сектори народного господарства. Люди стають безробітними і їх просто викидають за двори підприємств, які зачиняються. Нищиться середній бізнес, поступлень немає. Зростає мінусове сальдо торгівельного і платіжного балансу. Для нас — це економічний крах, тому немає поступлень вільноконвертованої валюти в Україну. Зрозуміло, що в таких умовах гривня буде послаблюватися", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузову треба дати орден за економічні успіхи - Чечетов

"Плюс, вони завдали удару по експортерам, які тепер абсолютно не зацікавлені в збільшенні валютної виручки, бо знають, що 50% у них все одно відберуть, - додав Соскін. - Зараз почалось серйозне зменшення грошей на депозитних рахунках підприємств-експортерів. Вони беруть більше валютних кредитів. Усе це погіршує ліквідність комерційних банків. Усе це приводить до послабшання гривні. Це невідворотний процес. Це при тому, що потрібно віддавати борги, а влада зробила бюджет з величезним дефіцитом. Нам потрібно віддати 6 мільярдів доларів МВФ у цьому році".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд мародерів і демагогів обвалить гривню у лютому - експерт

Соскін наголошує: для утримання гривні вже практично немає ресурсів.

"Останній ресурс - забрати гроші у людей. Податок для тих, хто буде продавати валюту. Але це вже чисто мародерський метод. Це повне порушення об'єктивних економічних ринкових законів. Тому, мій прогноз залишається. Якщо зараз не змінити монетарну політику, то буде обвал гривні мінімум на 50%. Це десь долар буде 12 гривень", - нагадав Соскін.

Зараз ви читаєте новину « Для утримання гривні вже практично немає ресурсів — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути