четвер, 08 вересня 2011 18:44

"Для українців головне, щоб нікого не було на горі"

Автор: Фото: Ольга Каменєва
 

На Україні не треба ставити хрест. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив художник і драматург Лесь Подерв'янський.

"Це абсолютно непередбачувана країна, не треба на ній ставити хрест. От у Росії можна точно знати, що буде. Бо для них головне, щоб нагорі хтось був. А нам – і в цьому наша принципова національна відмінність – головне, щоб нікого там не було", - зауважив він.

"Україна завжди була децентралізована, ми ніколи не мали якоїсь сильної руки, батюшки-царя. Союз підгадив, звичайно. Але свідомість українця й зараз абсолютно буржуазна. Він одноосібник, дбає про свої справи, і терпить, терпить, терпить – аж доки курка сусіда не прибіжить на його город. Тоді він бере вила й з'ясовує стосунки", - наголосив Подерв'янський.

Драматург підкреслив, що "ми прокидаємося тільки тоді, коли зазіхають на нашу приватну власність".

"Якщо ворухнути історію, побачимо: козацька війна 1648-го почалася з того, що один дрібний шляхтич спалив хутір іншого дрібного шляхтича. І закрутилась така пурга, що 10 років воювали", - зазначив він.

Який лідер потрібен Україні Лесь Подерв'янський розповість у новому номері журналу "Країна" № 34 (87) за 9 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Для українців головне, щоб нікого не було на горі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути