Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2024 20:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Для Росії все це повинно закінчитися програшем" - Зеленський заслухав генералів

"Для Росії все це повинно закінчитися програшем" - Зеленський заслухав генералів
Президент Володимир Зеленський заслухав головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сьогодні заслухав доповідь військових.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і начальник Генерального штабу ЗСУ Анатолій Баргилевич доповіли про ключові фронтові напрямки. Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський назвав ключові напрямки - Покровський, й інші на Донеччині, і Харківщина.

"Також обговорили деякі наші принципові рішення – кроки, які готуємо, щоб окупант втрачав більше своєї логістики, більше техніки, більше своїх надій розширити війну", - сказав Зеленський.

"Для Росії все це повинно закінчитися програшем, і тільки так програє сама ідея війни проти України. Ми робимо все для цього і зброєю, і дипломатією. Відповідні процеси йдуть пліч-о-плі", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Липень може принести Україні ще більше сили. Передусім - переговори з США - Зеленський

Зеленський подякував усім, "хто проявляє достатню стійкість, рішучість, власну активність, у тому числі зберігаючи мобілізацію світу на нашу підтримку".

"Попри все. Попри будь-які політичні хвилі й зміну настроїв. Усіх у світі ми обʼєднуємо тим, що прагнемо справедливості – і тільки цього – для себе, а отже, для будь-якої нації, яка може так само постраждати від зовнішньої агресії", - заявив президент.

Сьогодні по всій лінії фронту відбулося 121 бойове зіткнення, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. Найбільше боїв від початку цієї доби відбувається на Покровському напрямку, сказали. На Харківському напрямку українські захисники відбивали шість штурмових дій росіян у районах Глибокого, Вовчанська і Липців. Тривають два боєзіткнення. Ситуація контрольована, повідомили.

За 858 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 543 810 осіб, 15 550 бойових броньованих машин, 8099 танків, 360 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «"Для Росії все це повинно закінчитися програшем" - Зеленський заслухав генералів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути