Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2020 10:05

"Для початку треба вирішити фінансові проблеми" - Ткаченко про керування Мінкультом

"Для початку треба вирішити фінансові проблеми" - Ткаченко про керування Мінкультом
Важливо, щоб Довженко-центр працював, каже Ткаченко. Фото: Facebook-сторінка нардепа.

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко, якого хочуть призначити міністром культури та інформаційної політики, каже, що галузь в "не кращому становищі".

"Має бути процедура. Це подання йде від Кабінету міністрів. У нас завтра комітет. Якщо подання буде - то розглядатиметься на комітеті і лише після цього виноситися до зали Верховної Ради", - сказав він.

"Оскільки ми останні 2 місяці активно співпрацювали з міністерством, оскільки там була виконувачка обов'язків Світлана Фоменко, ми змушені були перейматися багатьма проблемами, які є в міністерстві. Те, що ми очевидно бачимо на сьогодні, це необхідність допомоги культурі і креативним індустріям. Секвестр бюджету відбувся. На жаль, індустрія і культура в цілому знаходяться в не кращому становищі. Найголовніше для нас питання - виживання і можливості поставити культуру та індустрії на ноги через економічну кризу.

Щойно розмовляв, обленерго починають відключати музеї за копійчани борги, бо не йдуть проплата 8 тисяч гривень чи ще щось. Це не нормально. Це на порядку денному насамперед. Якщо вирішимо це питання, потім будемо говорити і про наступні кроки", - сказав він журналістам перед засіданням парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається з Довженко-центром

Також Ткаченко заявив про "завершення реформування галузі".

"Але для початку треба вирішити фінансові проблеми", - сказав нардеп.

"У Довженко-центр нам потрібно йти. Я вчора розмовляв з Іваном Козленком (директор центру. - Gazeta.ua), ми будемо розбиратися у цій ситуації. Також поспілкуємося з пані Кодерчук (голова Держкіно. - Gazeta.ua) і пані Фоменко. Бачу певні непорозуміння з проходженням фінансових документів. Нам важливо, щоб Довженко-центр працював", - зазначив Ткаченко.

Олександр Ткаченко на позачергових виборах до парламенту йшов 9-м у списку партії "Слуга народу". До цього був гендиректором групи каналів "1+1 Media". Працює головою Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Зараз ви читаєте новину «"Для початку треба вирішити фінансові проблеми" - Ткаченко про керування Мінкультом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути