Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2012 16:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Для Лавриновича Євросуд не указ, але лікувати Тимошенко поза колонією він не проти

Для Лавриновича Євросуд не указ, але лікувати Тимошенко поза колонією він не проти

Міністр юстиції України Олександр Лавринович переконаний, що лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко можливе поза межами колонії.

Про це він заявив на прес-конференції у Києві.

"Якщо реальний стан здоров'я вимагає лікування поза межами (колонії), я не бачу жодних перешкод, щоб це було здійснено. Законодавство дозволяє це робити", - зазначив Лавринович.

Водночас, коментуючи репліку журналістів про те, що позавчора Мінюст отримав від секретаріата Європейського суду з прав людини листа із додатковими питаннями, які надсилалися раніше, стосовно забезпечення умов дистанційного лікування засудженнної Юлії Тимошенко, він зазначив, що до 22 березня уповноважений з прав людини має дати на нього відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавринович божиться, що на Печерський суд ніхто не тисне

"Вона (відповідь омбудсмена) має бути взята до уваги про винесення судом рішення щодо дотримання чи не дотримання умов конвенцій українським правосуддям від пенітенціарної системи", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавринович не виключив декриміналізацію статті Тимошенко

Міністр наголосив, що ЄСПЛ не може ухвалювати рішення щодо лікування екс-прем'єра: "ЄСПЛ не може ухвалювати рішень де, кого і в який спосіб можна лікувати і не може скасовувати рішення національних судів. Він ухвалює рішення щодо наявності порушень конвенцій про права людини по тій чи іншій статті".

Лавринович також зауважив, що рішення ЄСПЛ може містити індивідуальні побажання права людини на справедливий суд:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче викликати Лавриновича на килим у Раду

"Якщо це стосується права на справедливвий суд, визначається, що з його точки (з точки зору ЄСПЛ - Gazeta.ua) справедливого суду не було і тоді надходить звернення до держави щодо того,  щоб відновити право громадянина на справедлививй суд. Це є підставою, що вища судова інстанції України могли переглянути певні рішення".

Зараз ви читаєте новину «Для Лавриновича Євросуд не указ, але лікувати Тимошенко поза колонією він не проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути