вівторок, 27 серпня 2019 16:37

Для депутатів створили електронного помічника

Для депутатів створили електронного помічника
Бот уже може підказати, як депутату оформити свого помічника, показати доступну для засідань залу, показати приналежність зали до комітету. ФОТО: Facebook-сторінка "Слуги народу"

Для депутатів Верховної Ради 9-го скликання розробили та вже запустили чат-бота — електронного помічника.

Про нього на прес-конференції розповіла №5 у списку "Слуги народу" Галина Янченко.

Бот допоможе скорочувати час на пошук документів, відповідати на питання зі спецбаз Ради, довідників. Він уже може підказати, як депутату оформити свого помічника, показати доступну для засідань залу, показати приналежність зали до комітету.

"Бот також може розповісти про законотворчу діяльність, надати багато корисної інформації, пов'язаної з нормативними актами, пленарними засіданнями, засіданнями комітетів, посилання на державні реєстри, добре орієнтується в телефонних довідниках парламенту", - розказав Антон Семенов, експерт із питань штучного інтелекту Українського інституту майбутнього.

Голова IT-управління Верховної Ради України Олексій Сидоренко назвав бота кроком до цифрової трансформації Ради. Розробили його у "Слузі народу" разом із Українським інститутом майбутнього та IT-управлінням Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифрова держава вже у вересні: Офіс Зеленського презентує новий бренд

30 липня президент України Володимир Зеленський підписав указ, який має впорядкувати роботу держреєстрів та онлайн-послуг.

Зараз ви читаєте новину «Для депутатів створили електронного помічника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути