вівторок, 23 липня 2013 12:05

Для Януковича приїзд Путіна буде ритуальною дією - нардеп

Для Януковича приїзд Путіна буде ритуальною дією - нардеп
Андрій Парубій: між Януковичем та Путіним ніколи не було "особливої любові". Фото: parubiy.org

Поїздка до Києва на святкування 1025-річчя хрещення Русі для президента Росії Володимира Путіна матиме більше символічний, аніж політичний характер.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій.

"Це бажання Володимира Володимировича підкреслити, що Росія має пряме відношення до події, яка відбулася в Україні. Бачимо таке його намагання зберегти неоімперські ідеї про єдину колиску братніх народів, про спільну релігію та історію. Однак на цій зустрічі гострих політичних питань обговорювати не будуть. Бо для Путіна це - більше підкреслення статусу Росії та Кремля, аніж релігійна чи політична подія", - зауважив Парубій.

За словами політика, для президента України Віктора Януковича такий приїзд російського колеги - ритуальна дія, тому він не буде обговорювати питань, які є актуальними для України та Росії.

Нардеп наголосив, що між Януковичем та Путіним ніколи не було "особливої любові".

"Але Янукович виконував забаганки Путіна. Це "харківські угоди", закон про мову. Зараз Янукович декларує бажання рухатися в Європу. Путін у відповідь шантажує Україну вступом у Митний Союз. Тому їхні відносини зовні ніби конфліктні. Однак Янукович своїми діями демонструє небажання реалізувати євроінтеграційні прагнення. Тому Путін весь час буде показувати, що Росія чекає Україну в обійми", - зазначив Парубій.

Зараз ви читаєте новину «Для Януковича приїзд Путіна буде ритуальною дією - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути