Ексклюзиви
понеділок, 01 лютого 2010 08:18

Для Януковича Луценко не міністр

Для Януковича Луценко не міністр

Спроби уряду відновити Юрія Луценка на посаді керівника Міністерства внутрішніх справ є порушенням Конституції.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович в ефірі телеканалу ICTV.

"Спроби уряду його (Луценка) відновити будь-якими своїми рішеннями - це порушення Конституції. На це вже є відповідь суду, який прийняв рішення призупинити постанову уряду", - зазначив він.

"Луценко в МВС не працює, він звільнений"

"В ту хвилину, коли було прийнято рішення Київського окружного адмінсуду, пан Луценко став таким же громадянином, як і всі інші. Він не має права давати будь-які накази у МВС", - наголосив Янукович.

"Він (Луценко) в МВС не працює, він звільнений. Згідно з Конституцією тільки Верховна Рада і призначає, і звільняє міністрів", - заявив лідер регіоналів.

Коментуючи рішення парламенту про відставку Луценка з посади глави МВС, він зазначив: "Ну як може міністр внутрішніх справ йти у відпустку, їздити по регіонах і ставити завдання правоохоронним органам, як їм треба себе вести на виборах президента?"

"Ті депутати, які голосували за відставку, вони вчинили чесно", - вважає Янукович.

Водночас прем"єр Юлія Тимошенко заявляє, що Луценко є виконуючим обов"язки міністра внутрішніх справ.

"Згідно чинного законодавства Юрій Луценко є в.о. міністра внутрішніх справ", - сказала вона в ефірі телеканалу 1+1, коментуючи рішення Київського окружного адмінсуду, який призупинив постанову Кабміну про призначення Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ - в.о. глави МВС.

За словами прем"єра, рішення Київського окружного адмінсуду "не існує".

"Якщо б існувало рішення суду - воно б давно вже офіційною поштою прийшло в уряд. Такої офіційної пошти у нас немає", - наголосила Тимошенко.

За словами прем"єра, під час першого туру президентських виборів "Луценко організовував роботу для того, щоб не було каруселей, необґрунтованого голосування на дому, щоб не було будь-яких інших зазіхань на фальсифікації".

Відповідаючи на питання, чи буде Луценко обіймати посаду глави МВС після її можливої перемоги на президентських виборах, Тимошенко заявила: "Як говорить народна мудрість, не треба казати "гоп", поки не сталися події".

"Потрібно спочатку виграти вибори, обговорити всі питання створення нової команди. Я переконана, що Юрій Луценко в команді буде працювати", - наголосила прем"єр.

За матеріалами: Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Для Януковича Луценко не міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути