четвер, 19 лютого 2015 19:42

Дії "Газпрому" суперечать контракту, "Нафтогаз" не оплачуватиме поставлений окупованому Донбасу газ - Коболєв

Дії "Газпрому" суперечать контракту, "Нафтогаз" не оплачуватиме поставлений окупованому Донбасу газ - Коболєв
Андрій Коболєв Фото: zn.ua

Поставки російським ВАТ "Газпром" природного газу на тимчасово неконтрольовані українською владою території, на яких НАК "Нафтогаз України" не може здійснювати функції прийому і контролю, суперечать двосторонньому контрактом між компаніями. Про це заявив глава правління НАК Андрій Коболєв.

"Такі дії неприйнятні і повністю суперечать духу і букві існуючого контракту", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Голова "Нафтогазу України" пояснив, що контракт чітко визначає процедуру передачі газу на кордоні, а напрямки поставок регулюються окремими заявками, які подає українська газова монополія.

Коболєв підкреслив, що "Нафтогаз України" не буде оплачувати рахунки, які буде виставляти "Газпром" за нібито поставки газу в зону АТО, підтвердити які згідно з чинним контрактом неможливо.

"Ми вважаємо, що такий рахунок буде суперечити контрактом", - заявив він.

Він також зазначив, що, незважаючи на заявки "Газпрому" про початок поставок газу в зону АТО тиск на вході в українську ГТС на кордоні з Росією за існуючими напрямками залишився незмінним.

Зараз ви читаєте новину «Дії "Газпрому" суперечать контракту, "Нафтогаз" не оплачуватиме поставлений окупованому Донбасу газ - Коболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути