неділя, 27 листопада 2011 13:15

"Діятимуть тільки адміністративний ресурс влади та великі гроші": нардеп про мажоритарку

"Діятимуть тільки адміністративний ресурс влади та великі гроші": нардеп про мажоритарку

У мажоритарних округах перемогти допоможуть лише адміністративний ресурс та великі гроші.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів народний депутат від НУ-НС Іван Заєць, 59 років.

"Я нічого не сказав би, якби ввели тільки мажоритарку. І пропонував це. Я обирався в округах у Києві, де 80–90 тисяч виборців. Можна було зустрітися фактично з кожним. Але тепер округів буде не 450, а 225. На кожен — 200 тисяч людей. Величезна цифра. Провести нормальну кампанію фізично неможливо. Діятимуть тільки адміністративний ресурс влади та великі гроші", - зазначив він.

На думку Зайця, під час парламентських виборів можуть бути фальшування, небачені раніше.

"Збільшення ваги адміністративного ресурсу посилює можливості фальшування. У величезних округах важко контролювати виборчий процес. Влада використовуватиме кошти держбюджету, щоб вирішити дрібні проблеми виборців та спрацювати на ім'я певного політика. Олігархи займаються й прямим підкупом — дають гроші школам, лікарням, тим, хто за них агітує. І перебити великі гроші, коли немає можливості вживу зустрічатися з людьми, дуже важко".

В мажоритарних округах не варто використовувати всім відомого кандидата. Його можна ефективніше використати в загальнонаціональній кампанії

"Людину відому та авторитетну недоцільно використовувати на мажоритарному окрузі, бо вона замкнеться на ньому і її вплив на загальний результат партії буде маленький. Такого кандидата доцільніше використати по всій країні", - сказав Заєць.

Повна версія інтерв"ю депутата під назвою "Новий закон про вибори наближає новий Майдан" вийшла у п'ятничному номері Газети по-українськи.

Зараз ви читаєте новину «"Діятимуть тільки адміністративний ресурс влади та великі гроші": нардеп про мажоритарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути