пʼятниця, 27 грудня 2013 15:23

Дівчина одного з затриманих у справі Чорновол розповіла про ніч нападу

Дівчина одного з затриманих у справі Чорновол розповіла про ніч нападу
Олеся Пишненко. Фото: Фейсбук

Прізвище третього затриманого в справі про побиття журналістки Тетяни Чорновол Андрія Насіковського пов'язано з компанією "Олта", яка займається виробництвом та встановлення металопластикових вікон. Нею керує старший брат Андрія — Олександр Насіковський. Відомо, що в бізнесі йому допомагає сестра Олена. Сам Андрій офіційно в них не працює. Однак його інколи бачили в офісах компанії.

Про це Gazeta.ua стало відомо з власних джерел.

Андрій Насіковський опинився в колі підозрюваних, бо до нього прийшов переночувати підозрюваний Сергій Котенко. Сам Андрій стверджує, що на час коли напали на Чорновол, він має алібі. Каже, що ходив на курси англійської мови, а потім повернувся додому. Це може підтвердити консьєржка. Здому він дзвонив своїй дівчині Олесі Пишненко, а далі по скайпу розмовляв через відео з другом.

Gazeta.ua вдалося розшукати Олесю Пишненко по Фейсбук. На своїй сторінці у вона підтверджує, що дійсно говорила по телефону з Андрієм ним в середу ввечері.

"У Андрія Насіковського є всі докази того, що він не винен і не має до цієї події жодного відношення (за винятком моменту, де він відкрив "другові " двері своєї квартири і впустив його, підписавши собі вирок). Я впевнена в його невинності, і це не здогадки, а факт, так як я знаю буквально кожну хвилину, чим він займався в цей вечір. О 22.00 у нього почалися заняття з репетитором англійської мови. Відразу після занять, в 23.20 по дорозі додому, він подзвонив мені, розповів про уроки, а я йому про своє тренування. Розмовляли недовго, так як він приїхав додому і збирався вечеряти. Машину він паркує біля банку, де цілодобово знімає камера зовнішнього спостереження. Третім свідком, який бачив Андрія - є консьєрж під'їзду. З 23.40 (+ - 10 хвилин) Андрій був удома і нікуди не виходив. У 00.39 мені подзвонив Сергій Котенко і попросив, щоб я покликала Андрія до телефону", - пише дівчина.

Далі вона детально розписує їх розмову.

- А Андрій вдома?

- Щось сталося? - запитала я, бо голос Сергія був дуже тривожним.

- Ні... напиши мені його номер. Тільки зараз. Терміново".

На цьому розмова, за словами Олесі, закінчилася. Вона відправила смс Сергію Котенку з номером Андрія.

Самого Сергія дівчина востаннє в серпні в ресторані "Єшак". Після того вони не перетиналися, не зідзвонювалися і не спілкувалися. Зрідка залишали коментарі в Інстаграмі.

"Сергій навіть номера Андрія не знав. Через 10 хвилин мені подзвонив Андрій, про Сергія нічого не говорив, мабуть, ще не встиг його набрати. Андрюша сказав, що втомився і буде лягати відпочивати. Ми побажали один одному добраніч. Вранці, час точно не пам'ятаю, десь 10.30 мені подзвонив Андрій. Сказав: "Мені дзвонив Кот, ти знаєш, він ночував у мене. Більше поки нічого не можу сказати. Боюся, як би він не втягнув мене в якусь нечисту справу. Я подзвоню тобі трохи пізніше". Ось такою у нас була розмова", - пише Олеся.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина одного з затриманих у справі Чорновол розповіла про ніч нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути