неділя, 20 серпня 2017 11:12

Дискусія про короткоствольну зброю для українців вкрай шкідлива - радник Авакова

Дискусія про короткоствольну зброю для українців вкрай шкідлива - радник Авакова
Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко вважає можливою легалізацію зброї лише після викорінення корупції в медзакладах. Фото: asn.in.ua

Легалізація короткоствольної вогнепальної зброї в Україні буде небезпечною.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі "112 Україна".

"Будь-яка дискусія про короткоствольну вогнепальну зброю, яка виходить із засадничого положення, що ми повинні її мати для того, щоб захищати свої інтереси на вулицях, - ця дискусія вкрай шкідлива, непотрібна і більше злочинна по відношенню до українського народу. Тому що насправді випадків, коли потрібно застосовувати зброю, 0,01 відсоток серед тих конфліктів, які відбуваються на вулицях... Будь-яка ситуація, яку не розв'язують відразу словами, може за собою тягнути використання зброї. І бачимо безліч підтверджень цьому. Коли на базарах якісь конфлікти, хто і кому на ногу в транспорті наступив, хто кого випередив автомобілем - завершуються тим, що люди починають стріляти один в одного", - зазначив Варченко.

Він пояснив, що для надання українцям дозволу на короткоствольну зброю необхідно прибрати корупцію у лікарнях. Це унеможливить купівлю довідок психічно хворим людям.

"Як варіант розглядаємо поетапне введення можливості отримання вогнепальної зброї громадянами України за умов, коли певна частина державної системи може гарантувати, що ця людина психологічно та інтелектуально здорова", - сказав Варченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков розповів про перешкоди на шляху до легалізації зброї

2015-го петиція про легалізацію зброї на сайті президента першою зібрала необхідних 25 тис. підписів. Петра Порошенка закликали законодавчо врегулювати право громадян України на володіння вогнепальною зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Дискусія про короткоствольну зброю для українців вкрай шкідлива - радник Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути