вівторок, 03 липня 2018 10:43

Дисциплінарна комісія визначилася з покаранням Холодницькому

Дисциплінарна комісія визначилася з покаранням Холодницькому
Юрій Луценко просив КДКП звільнити Назара Холодницького. Фото: prm.ua

Дисциплінарна комісія порадила не звільняти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, а покарати доганою.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на свої джерела.

У висновку комісії зазначається, що Холодницький "не забезпечив дотримання вимог до професійної етики та поведінки прокурора, а тому у його діях наявний склад дисциплінарного проступку".

Допущений Холодницьким проступок "завдає шкоди авторитету органів прокуратури та зменшує довіру громадян до відомства, нехтує загальнолюдськими моральними цінностями, заважає формуванню принципової морально-правової позиції у взаєминах з громадянами".

Однак прокурор не рекомендує звільняти Холодницького.

Розглядати цю скаргу система доручила члену Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Ковальчуку О. М.

"Пропоную притягнути до дисциплінарної відповідальності заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Холодницького Назара Івановича та накласти на нього дисциплінарне стягнення у вигляді догани", - пише у висновку Ковальчук.

Засідання кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, на якому вирішуватимуть долю Холодницького, може відбутися 24 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницькому закрили в'їзд у США - ЗМІ

У березні в кабінеті глави САП Холодницького знайшли "прослушку". Її встановили на початку лютого. Справу щодо керівника САП веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ. Холодницький вважає, що записи, які приховано вели у його кабінеті, можуть використати для спекуляцій проти нього.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Зараз ви читаєте новину «Дисциплінарна комісія визначилася з покаранням Холодницькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути