Ексклюзиви
вівторок, 30 травня 2017 19:45

Дипломат сказав, хто лідер у Європі

Дипломат сказав, хто лідер у Європі
Дипломат Олександр Хара назвав Ангелу Меркель лідером вільного світу / Фото: INTV.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Європа більше не може повністю покладатися на США чи Великобританію. Як зміниться розклад сил у геополітиці, спрогнозував для Gazeta.ua експерт-міжнародник Олександр Хара.

"Німці трохи боялися своєї політичної і військової ролі. Їм відразу згадували Другу світову й усі ті злочини, які скоїв нацистський режим. Але зараз вони розуміють, що якщо не братимуть лідерство у зовнішній безпековій політиці, то розвалиться європейська спільнота", - пояснює дипломат.

Він вважає, що Ангела Меркель констатувала об'єктивну реальність, сказавши, що Європа не може покладатися на інших.

"Британія залишатиметься членом НАТО, буде дуже важливою країною з погляду європейської безпеки. Але вона вже не частина Європейського Союзу. І ту позитивну роль, яку вона відіграла, хтось має заповнити. Так само зі США. Пані Меркель, зустрівшись двічі з Трампом, зрозуміла, що він погано розуміє безпекову міжнародну політику і діє навіть не в інтересах своєї країни. Нікуди він не дінеться ще пару років. Європа ж має реагувати на виклики: Росія, Сирія, brexit і Трамп, і концентруватися на посиленні ЄС", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слухайся матусю Меркель": Макрона знову висміяли в карикатурах

Ангела Меркель не проукраїнська, а проєвропейська. Враховуючи, що Україна бореться за європейські права людини, то відповідно наші інтереси з нею співпадають, каже Хара.

"Лідерство Німеччини і Франці посилюватиметься не для розколу, а для реагування на виклики", - підсумовує міжнародник.

На полях саміту G7 в Італії канцлер Німеччини Ангела Меркель провела двосторонню зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат сказав, хто лідер у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути