середа, 05 жовтня 2011 13:28

Діти під Радою провели акцію проти сексуальної експлуатації неповнолітніх

Діти під Радою провели акцію проти сексуальної експлуатації неповнолітніх

Під Верховною Радою символічно передали петицію проти торгівлі дітьми та молоддю у сексуальних цілях депутату Віктору Шемчуку, який є парламентерам від України в ПАРЄ.

Під петицією підписалися 55 736 громадян України та гостей держави. Більшу частину підписів зібрали школярі та студенти, серед підписантів, зокрема, 26 178 дітей.

"Проблема торгівлі дітьми і їхньої експлуатації, на жаль, актуальна і для України. Кожного року правоохоронні органи фіксують факти торгівлі дітьми, дитячою проституцією та дитячою порнографією. Тільки протягом 2009-2010 років порушено 78 кримінальних справ за фактом торгівлі дітьми, 26 справ щодо використання дітей у створенні порнографічної продукції та 26 справ за факти втягнення дітей у занятті проституцією. Ці цифри насправді є вершиною айсбергу і не відтворюють реальної картини. До того ж, у державі відсутні механізми захисту та допомоги постраждалим від таких злочинів дітям", - заявила Катерина Левченко, координатор Всеукраїнської мережі проти комерційної та сексуальної експлуатації дітей.

Віктор Шемчук зазначив: "Україна постійно піддається критиці з боку європейських інституцій і Організації об'єднаних націй в тому сенсі, що для України питання дитячої проституції і порнографії стоїть досить гостро, і держава зробила не все, щоб захистити наших дітей. Сьогодні у Верховній Раді знаходиться на розгляді низка законопроектів, які врегулюють питання і щодо посилення кримінальної відповідальності за злочини такої категорії, і убеспечить дітей від 14 до 16 років від сексуального насильства і дитячої проституції".

Найближчим часом депутат планує зареєструвати законопроект щодо протидії сексуальної проституції.

На акції були присутні близько 30 дітей шкільного віку. Вони провели короткий флеш-моб, в якому виступили проти сексуальної експлуатації дітей.

Вони тримали плакати з написами: "СТОП торгівлі дітьми в сексуальних цілях", "55 736 підписів. Я підписався. А ти?".

Учасники акції були у жовтих футболках, на яких було написано англійською мовою: "Підпиши нашу петицію вже сьогодні", а з іншого боку: "Їхнє майбутнє в наших руках".

Зараз ви читаєте новину «Діти під Радою провели акцію проти сексуальної експлуатації неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути