четвер, 15 липня 2021 10:01

Держкіно забракувало новий фільм Сенцова за вказівкою Офісу президента

Держкіно забракувало новий фільм Сенцова за вказівкою Офісу президента
Олег Сенцов критикує владу. Фото: Facebook.com/oleg.sentsov

Новий проєкт українського кінорежисера Олега Сенцова не допустили до державного фінансування за вказівкою керівника Офіса президента Андрія Єрмака. Про це Сенцов повідомив у Facebook.

"Мій наступний проєкт під назвою "Кай", драма про сімейні стосунки, яку ми подали на держфінансування, не був навіть допущений до наступного пітчингу Держкіно. Офіційна причина - низькі оцінки експертів.

Я завжди був проти кумівства та отримання будь-яких преференцій через те, що хтось колись сидів у російській в'язниці. І хоча я всі роки ув'язнення постійно чув, як люди очікують, коли я вийду на волю та почну знімати своє кіно, після звільнення завжди казав, що хочу працювати на рівні з усіма іншими.

Але коли тебе усувають з конкурсу не через слабкий сценарій, а через твою громадську позицію і політичні погляди, це не має жодного стосунку до чесного творчого відбору кращих.

Ноунейм експерти, прізвища яких навіть не вказують ані в їхніх висновках, ані на сайті Держкіно, поставили моєму проекту заздалегідь низькі оцінки за вказівкою голови Офіса президента. Дрібна помста дрібних людей. Як мені повідомили неофіційно – це реакція на мою критику влади, підтримку активістів, яких переслідують, і відсутність очікуваного рівня пошановування, а простіше кажучи – відмову лизати дупи. Це спроба вказати місце", - заявив кінорежисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського жорстко зобразили на карикатурах з окупантом Кіркоровим

Олег Сенцов провів у російському ув'язненні понад п'ять років. У вересні 2019 року був визволений з полону, повернувся в Україну.

Торік радник керівника ОП Михайло Подоляк звинувавтив Сенцова у невдячності президенту Зеленському і назвав "хуторским приспособленцем".

Зараз ви читаєте новину «Держкіно забракувало новий фільм Сенцова за вказівкою Офісу президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути