вівторок, 05 березня 2013 15:49

Депутати у заблокованій Раді фотографувалися з картонним Азаровим
17

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Депутат від "Батьківщини" В'ячеслав Кутовий у вівторок вранці заносить до Верховної Ради картонну фігуру прем'єра Миколи Азарова. Той зображений у костюмі, із табличкою на шиї "ПАПЄРЄДНІК".

"Так він же до нас не ходить,  - пояснює Кутовий. - Хай хоч так буде поруч із нами. Що ж робити?!".

Депутат ставить муляж у ложі уряду біля крісла, в якому сидить прем'єр, коли присутній на засіданні парламенту. За півгодини опозиціонери блокують трибуну. Фігуру прем'єра переносять на місце спікера Володимира Рибака. По черзі біля нього фотографуються.

У президії вішають плакат "Стоп диктатурі!". Так протестують проти відмови керівництва парламенту відкликати позов до Вищого адміністративного суду щодо позбавлення повноважень нардепа Сергія Власенка. Того звинувачують у сумісництві депутатської та адвокатської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція заблокувала трибуну та президію Ради

До журналістів у кулуари виходять лідери опозиційних фракцій. Стають перед чотирма десятками камер.

"Я намагався довести Рибаку, що депутатів не можна здавати, як склотару, - розповідає керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк про ранкову нараду у спікера. - У разі, якщо цей так званий суд ухвалить рішення про позбавлення депутата Власенка мандату, то ми негайно звертаємось до Європейського суду з прав людини і просимо прискорену процедуру".

"Усі депутати-сумісники мають бути позбавлені повноважень, бо це порушення. Але не можна вибірково тикати пальцями на неугодних, - додає лідер "Свободи" Олег Тягнибок. - За нашою внутрішньою інформацією, близько 20 депутатів нинішньої Верховної Ради є не тільки громадянами України, а й громадянами інших країн. Вони мають понести юридичну відповідальність, тобто бути позбавленими повноважень. Тому що не можна в одній кишені мати один паспорт, а в іншій – другий".

У кулуарах на другому поверсі транслюють інтерв'ю спікера. Він каже, що парламентська більшість збирається розблокувати трибуну: "Більшість заявляє, що ми ще день-два чекаємо, а потім сесійну залу розблокують. Верховна Рада повинна працювати. Що це за Верховна Рада, в якій три місяці деякі депутати не дають працювати?! Ще день-два, але ситуація дуже непроста".

Зараз ви читаєте новину «Депутати у заблокованій Раді фотографувалися з картонним Азаровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути