Ексклюзиви
вівторок, 13 липня 2021 22:43

"Депутати показали свій печерний рівень" - мережі

"Депутати показали свій печерний рівень" - мережі
Тимошенко закликала не підтримувати законопроєкт. Фото: Богдан Бортаков, bykvu.com

Верховна Рада провалила законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Жодного голосу за документ не дали "Батьківщина", ОПЗЖ і група "Довіра".

Проти з трибуни виступали голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко, "слуга народу" Максим Бужанський.

Вранці під парламентом в підтримку законопроєкту мітингували пацієнти.

Таке рішення парламенту викликало реакцію користувачів Facebook.

Тетяна Ніколаєнко, журналістка

"Сьогодні в Раді депутати показали свій печерний рівень, проваливши законопроєкт про медичний канабіс.

Деякі "слуги народу" день грались в якісь опитування читачів з цього питання, але у фракції навіть не робили сигнальне голосування. Це ж не так важливо, як законопроєкт про Антимонопольний комітет, який фактично захищає олігархів, а це просто життя людей. Життя людей, а не гроші"

Тимошенко посварилась у кулуарах із депутаткою від "Голос" Ольгою Стефанишиною, яка підтримує легалізацію.

Соломія Бобровська, народна депутатка

"Це удар по двох мільйонах хворих, які сподівались на прийняття.

Вже навіть не дивуюсь тим танцям на кістках, які влаштували деякі політики. Вони в більшості або не мали історій таких хвороб, або мали достатньо ресурсу, аби лікуватись закордоном. Мало хто з нашої влади знає, як виглядають українські лікарні, і що переживають тяжко хворі люди, кинуті державою сам на сам зі своєю бідою"

На підтримку законопроєкту виступає телеведуча Яніна Соколова.

"На цьому фото я з електронною сигаретою, в середині якої олія медичного канабісу. У 2019 мої друзі, немов контрабандисти були змушені везти мені цей апарат з-за кордону. Аби я мала знеболення під час хіміотерапії без побічної дії.

Електронна сигарета з канабісною олією коштує 25 доларів. Спектр дії щодо знеболювання величезний: і епілепсія, і посттравматичний синдром, важкі форми аутизму ну і звісно рак.

Це небо і земля у питанні побічки порівняно з препаратами на основі морфінів"

Данило Мокрик, журналіст

"Рада провалила легалізацію медичного канабісу. "Слуги Народу" дали 152 голоси з 244 наявних загалом.

Восени минулого року "Слуга Народу" проводила (зовсім не передвиборчу технологію), а всенародне опитування "5 питань від президента".

Ось - попередні результати. 64,8% - "за" легалізацію медичного канабісу, лише 29,5% - "проти".

Але "слуги" знову показали, що їм це все народовладдя...

Максимально лицемірно виглядали сьогоднішні пости у ФБ деяких "слуг", які типу радилися з читачами, як голосувати. Альо. Ваша партія вже восени минулого року порадилася.

І хоч ваша ж партія врешті так і не спромоглася опублікувати остаточні результати "5 відповідей президенту", навіть ось ці попередні результати - достатньо однозначні"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За опитування Зеленського досі не прозвітували

Руслан Горовий, журналіст

"Сьогодні відбулося багато чого. Та найнеприємніші враження від проваленого закону про медичний канабіс. Чималій кількості народних обранців не вистачило когнітивних функцій для розуміння проблеми, яку могли вирішити.

Стереотипи "всі наркомани починають з трави", "буде легше дістать дітям" та інша подібна х*йня переважили біль і страждання людей, які щодня живуть в пеклі болю і вимушені або ходити під статтею рятуючись від нього, або використовувати менш ефективні ліки з побочкою.

Я знаю, про що кажу. Я бачив біль в очах рідних людей. Я бачив, як страждають ці люди. Що можу сказати про депутатів-довбо*обів? Ви довбо*оби, гаспада… рідкісні"

Роман Шрайк, блогер

"Я вважаю, Верховна Рада повинна бути послідовною. Якщо не легалізувала медичний канабіс, повинна заборонити і медичні маски. Адже саме у масках грабіжники обчищають банки, я по телевізору бачив"

Лариса Волошина, психолог

"Щодо медичного канабісу. Крім зняття болю для важкохворих, ліки з цієї рослини, крім допомоги при хіміотерапії, виконують й іншу функцію. Масло з канабісу допомагає при лейкемії. Що для країни, в якій від цієї агресивної хвороби помирає сотні дітей щороку, мало би бути аргументом. Є сорт канабісу, який руйнує ракові клітини.

Цей сорт саме медичного канабісу вивів дослідник раку Мет Дан з Університету Ньюкасла в Австралії. Про трирічне дослідження, результатом якого стала особлива модифікація медичного сорту канабісу, який може убивати ракові клітини й залишається нешкідливим для інших клітин організму, писав Science.

Глаукома, Альцгеймер, ПТСР і багато чого іншого. Але ті, хто сьогодні відібрав надію на повноцінне життя у сотен тисяч українців, не читають визнаних наукових журналів, не прислухаються до хворих та лікарів. Вони підіграють мракобєсію, плодять темряву в головах виборців. Дуже прикро, що в нашій країні, після всього, що сталося, повага до людини не є приоритетом ані для нових облич, ані для старих перевірених кадрів"

До законопроєкту про медичний канабіс повернуться восени, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Зараз ви читаєте новину «"Депутати показали свій печерний рівень" - мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути