пʼятниця, 21 квітня 2017 16:50

Депутати і міністри "Народного фронту" готові взяти на поруки Миколу Мартиненка

Депутати і міністри "Народного фронту" готові взяти на поруки Миколу Мартиненка
Міністр інфраструктури Володимир Омелян (на фото) каже, що розслідування справи проти Миколи Мартиненка має бути без політичного тиску. Фото: УНІАН

Народні депутати та міністри від "Народного фронту" готові взяти на поруки затриманого напередодні ввечері Миколу Мартиненка.

До Солом'янського райсуду Києва, де має обиратися міра запобіжного заходу Миколі Мартиненку, прийшли міністри від "Народного фронту", зокрема, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр освіти Лілія Гриневич та міністр екології Остап Семерак.

Крім того, на судове засідання прибули народні депутати Микола Княжицький, Леонід Ємець, Георгій Логвинський, Владислав Данілін, Федір Бендюженко, Олександр Сочка, Павло Пинзеник.

"Микола Мартиненко не переховувався. Ми спільно з "Народним фронтом" вважаємо, що взяття на поруки - це правильно в цій ситуації. Розслідування має бути без політичного тиску", - наголосив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Мартиненко не має наміру залишати Україну. Більше того, я вже встиг ознайомитися з підозрою - вона містить манупуляції", - сказав народний депутат Георгій Логвинський.

Як приклад він навів твердження про те, що Мартиненко покидав територію України.

"Але не пишуть, що тридцять разів він повертався, що 80% часу він знаходився в Україні", - наголосив Логвинський.

"Відповідно до закону, затримувати особу можна лише якщо вона втікає або впливає на слідство. Якщо людина здає власний паспорт, здає депутатський мандат і каже: я не буду ховатися, я буду співпрацювати зі слідством. Які підстави вважати, що він буде впливати на свідків чи поїде з країни!?", - підкреслив народний депутат.

Крім того, Логвинський зазначив, що скандальний суддя Бобровник, який розглядатиме справу Мартиненка, завжди ухвалює рішення на користь НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Депутати і міністри "Народного фронту" готові взяти на поруки Миколу Мартиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути