Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 13:40

Депутати вирішили не забороняти перевірки ЗМІ під час виборів

Депутати вирішили не забороняти перевірки ЗМІ під час виборів

Верховна Рада України відмовилася заборонити перевірки ЗМІ на період передвиборної агітації.

За законопроект про внесення змін до деяких законів, що стосується заборони проведення перевірок ЗМІ на період передвиборної агітації, проголосували в п'ятницю 125 народних депутатів з 356, зареєстрованих у залі.

Законопроект підтримав 1 депутат фракції Партії регіонів, 55 депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина", 26 депутатів фракції "Наша України - Народна самооборона", 19 депутатів групи "Реформи заради майбутнього", 20 депутатів фракції Народної партії, 4 позафракційних депутата і жоден з депутатів фракції Комуністичної партії.

Автори законопроекту пропонували доповнити чинний закон "Про вибори народних депутатів" статтею "Заборона проведення перевірок ЗМІ на період передвиборної агітації". У цій статті пропонувалося встановити, що на період передвиборчої агітації ЗМІ будь-якої форми власності не може бути об'єктом перевірки органами і посадовими особами, уповноваженими здійснювати державний нагляд контроль за такими господарюючими суб'єктами.

Відповідну статтю пропонувалося також внести і в закон про вибори президента України.

Автори законопроекту пропонували відповідну статтю з таким же змістом внести і в закон про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

При цьому парламент відмовився повернути цей законопроект на доопрацювання його авторам. За цю пропозицію проголосували всього лише 14 народних депутатів. Таким чином, згідно з регламентом, законопроект вважається відхиленим.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вирішили не забороняти перевірки ЗМІ під час виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути