пʼятниця, 02 грудня 2011 19:09

Депутати України та Польщі зіграють в футбол напередодні Євро-2012

Депутати України та Польщі зіграють в футбол напередодні Євро-2012

Маршалк Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич запропонував провести матч з футболу між парламентарями обох країн напередодні проведення Європейського футбольного чемпіонату Євро-2012.

Про це він сказав під час зустрічі з Головою Верховоної Ради Володимиром Литвином.

Литвин погодився із цією пропозицією за умови, "якщо спікери парламентів будуть капітанами команд". Це рішення, за його словами, потрібно узгодити на рівні відповідних спортивних асоціацій та законодавців України і Польщі.

Однією з ініціатив у гуманітарній сфері, запропонованої паном Маршалком, є вшанування пам'яті видатного польського письменника та художника, який народився у Дрогобичі у липні 1892 року - Бруно Шульца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через жеребкування Євро-2012 перекрили виходи з метро "Палац Україна"

За словами Борусевича, літературні критики ставлять книжки Шульца на один рівень з творами Марселя Пруста та Франца Кафки, посмертна його слава - світового рівня. Наступного року світова спільнота відзначатиме 120-річчя з дні його народження та 70-річчя з дня трагічної загибелі.

Голова Верховної Ради наголосив на важливості проведення днів вшанування пам'яті видатних людей та запропонував узгодити план заходів, пов'язаних із вшануванням пам'яті Шульца.

"Потрібно скоординувати спільні дії, ми внесемо необхідні пропозиції до парламенту, - сказав він. - Потрібно говорити не лише про проблеми, а й про спільні проекти".

Зараз ви читаєте новину «Депутати України та Польщі зіграють в футбол напередодні Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути