пʼятниця, 31 серпня 2018 01:24

Депутати Порошенка зробили різку заяву про телеканал Портнова

Депутати Порошенка зробили різку заяву про телеканал Портнова
Фото: DW

Фракція "Блок Петра Порошенка" висловило обурення "антидержавною спрямованістю телеканалу NewsOne та закликала депутатів не брати участі у програмах телеканалу.

"Фракція БПП у Верховній Раді України вкотре висловлює обурення антидержавною спрямованістю телеканалу NewsOne, яка стає дедалі антиукраїнською, вдається до маніпулятивних засобів та спотворює реальні факти суспільно-політичного життя України.

Динаміка антиукраїнських настроїв на телеканалі останнім часом набуває все більших розмірів і все частіше NewsOne ретранслює "темники" Кремля, часто використовуючи для цього представників "5-ї колони", - йдеться у заяві БПП, опублікованій у Facebook.

"Остаточним фактом того, що телеканал NewsOne перетворився на частину пропагандистської машини Кремля стало те, що днями управління телеканалу було передане в руки Андрія Портнова", - йдеться у заяві.

У БПП наголосили, що "передача українського телеканалу в руки втікача, соратника Януковича, який підозрюється у причетності до злочинів проти учасників Революції Гідності, окупації Криму та у державній зраді", ставить під загрозу національну безпеку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал зловили на пропаганді Росії

"Андрій Портнов відкрито висловлював і продовжує публічно виголошувати антиукраїнські заяви, ставить під сумнів європейський вибір українського народу. Численні публічні вислови пана Портнова засвідчують - він є запеклим ворогом незалежності та державності України.

Передача телеканалу NewsOne в управління кремлівській маріонетці - це пряма агресія Росії в інформаційний простір України! Віднині, саме під керівництвом Портнова, зрадника України, буде формуватись нова редакційна політика українського телеканалу", - переконані у фракції.

Депутати фракції БПП закликали "усіх колег по парламенту, особливо тих, хто відстоює європейський вибір України, демократичні принципи побудови українського суспільства, не брати участі у телепрограмах відверто проросійського телеканалу NewsOne, який очолює зрадник України".

Як повідомлялось, телеканал Newsone перейшов під управління колишнього заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Портнов розповів, що власник ста відсотків статутного фонду компанії Володимир Мураєв (батько нардепа Євгена Мураєва - УП) передав йому телеканал в управління терміном на три роки.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Порошенка зробили різку заяву про телеканал Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути