четвер, 10 листопада 2011 15:07

Депутати поб'ються через закон про мови?

Депутати поб'ються через закон про мови?

Народний депутат із фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко вважає, що президент Віктор Янукович не може звільнити міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ніхто із української влади не може звільнити Табачника. Я в цьому переконався вже тисячу разів – ні Азаров, ні Янукович. Очевидно, мова йде про рішення президента іншої країни. У мене давно немає запитань до Табачника. Але є запитання до президента, який його на цій посаді утримує. Якщо його міністр освіти працює проти української мови і всього того, що може об'єднати країну, навіщо утримувати таку людину? Відповіді на це запитання немає. Певне, це співпадає із загальним курсом влади. Тому міністр продовжує перебувати на посаді", - зауважив депутат.

"Об'єднати країну зможе прозора відповідальна народна влада, якої, на жаль, у нас немає. А є влада, яка отримуючи зарплату з українського бюджету від українського народу працює на інші країни. Яскравий приклад такої роботи – так званий міністр освіти Дмитро Табачник", - наголосив політик.

Кириленко нагадав, що депутати з більшості давно внесли до парламенту нову редакцію закону про мови. "Їм все українське глибоко байдуже. Ухвалення такого закону в парламенті викличе протистояння приблизно рівня подій при ратифікації Харківських угод. Тоді чергова парламентська бійка потрапить в десятку найкращих"", - додав він.

Нагадаємо, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що держчиновники обов'язково мають володіти російською мовою. "Прийняття закону в новій редакції про мову, де на чільне місце будуть поставлені просто права людини, не більше і не менше здатне об'єднати всю країну", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Депутати поб'ються через закон про мови?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути