четвер, 23 грудня 2010 16:03

Депутати підтримали антикорупційний пакет Януковича

Депутати підтримали антикорупційний пакет Януковича

Парламент підтримав у першому читанні президентський законопроект про засади запобігання та протидії корупції в Україні.

За даний проект закону проголосував 261 народний депутат із 284 зареєстрованих у залі у четвер.

Згідно з законопроектом, суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення є Президент, голова Верховної Ради та обидва його заступники, прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри і міністри, керівники центральних органів виконавчої влади, глава СБУ, генеральний прокурор, голова Нацбанку, голова Рахункової палати, уповноважений парламентом з прав людини, голова Верховної Ради Криму, прем'єр-міністр Криму, народні депутати, депутати всіх рівнів, держслужбовці, військові посадові особи Збройних Сил, судді, співробітники органів внутрішніх справ, прокуратури, дипломатичної, митної, податкової служб, члени Центральної виборчої комісії і та ін.

Крім того, законопроект встановлює обмеження для посадових осіб юридичних осіб публічного права, які отримують зарплату із державного або місцевого бюджетів, зокрема, щодо використання службового становища, отримання подарунків, роботи близьких людей, фінансового контролю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також у проекті закону дається визначення поняттю "конфлікт інтересів на публічній службі".

У законопроекті також визначаються суб'єкти, які здійснюють заходи щодо запобігання та протидії корупції: Президент, Верховна Рада, Кабінет міністрів, а також органи держвлади в межах повноважень.

Нагадаємо, 17 грудня Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради проект закону "Про засади запобігання та протидії корупції в Українi".

Зараз ви читаєте новину «Депутати підтримали антикорупційний пакет Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути