Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 08:31

Депутати пересварилися на Свободі і пішли з ефіру

Депутати пересварилися на Свободі і пішли з ефіру
Вісім учасників ток-шоу Свобода на Інтері залишили студію під час ефіру, обурені поведінкою ведучого передачі - лідера кримських комуністів Леоніда Грача.

Цей інцидент послужив приводом для наростання конфлікту між політиками і виникнення образливих заяв.

Як повідомляє прес-служба депутата від НУ-НС

Павла Жебрівського, депутати залишили студію під час ефіру, "не маючи більше можливості висловити власну думку".

Народні депутати, які пішли зі студії, оприлюднили спільну заяву, в якій говориться, що "в студії розвернувся очманілий антидержавницький, антиукраїнський шабаш".

"Ми висловлюємо обурення тим, що відбулося в ефірі найбільшого українського телеканалу, який в перегонах за рейтингом, поставив під сумнів відстоювання принципів відповідальності перед глядачем, надання учасникам дискусії рівних можливостей, забезпечення культури поведінки в прямому ефірі і в цілому на українському телебаченні", - наголошується у зверненні.

Під зверненням підписалися народні депутати від НУ-НС Ірина Геращенко, Павло Жебрівський, Лілія Григорович, Кирило Куликов і Юрій Гримчак, від Партії регіонів Тарас Чорновіл і народний депутат І, II, IV скликань Степан Хмара.

У відповідь на їх звернення, прес-служба Грача розповсюдила його заяву, в якій говориться, що "психоз із слабкими нервами нунсівців підтвердив їх політичну імпотентность".

Комуніст звинуватив "соратників Ющенка" у невмінні вести аргументовану дискусію.

"Заява Павла Жебрівського і йому подібних є ні чим іншим, як тиском на ЗМІ, і, більш того, підштовхуванням адміністративного апарату країни до тотальної узурпації інформаційного простору, який і без того знаходиться під тиском провідних політичних сил і проамериканської ідеології", - каже Грач.

За його словами, "На їх (гостей студії, які пішли з ефірц) обличчях читалися несамовитість і заздрість, що не вони, а їм цього разу диктують умови, не вони, а їм ставлять запитання, і що, нарешті, не вони, а їх опоненти, на чиїй стороні дійсно були гідні аргументи, опинилися на висоті".

Грач підкреслив, що майже 80% глядачів дали негативну оцінку результатам зовнішньої політики України, "а значить - проголосували за зміну прозахідного зовнішньополітичного курсу країни - на проросійський".

Нагадаємо, що у п"ятницю, 5 грудня в ефірі телеканалу Інтер вийшла чергова передача Свобода на Інтері, де як ведучий виступав народний депутат-комуніст Леонід Грач. Головна тема програми - Зовнішня політика України.

Першим телеефір залишили лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський. Через деякий час депутати від фракції НУ-НС Ірина Геращенко, Павло Жебрівський, Лілія Григорович і Юрій Гримчак, представник депутатської групи Кирило Куликов, депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл, а також народний депутат України I, II, IV скликань Степан Хмара теж залишили студію ефір.

За матеріалами:УНІАН, Інтерфакс-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Депутати пересварилися на Свободі і пішли з ефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути