пʼятниця, 21 вересня 2018 14:48

Депутати облрад почали переходити в "Основу"

Депутати облрад почали переходити в "Основу"
Депутатська група "Територія справедливості" Черкаської облради у повному складі перейменувала себе в "Основу". Фото: Партія"Основа"

Історія зі вчорашнім виступом президента Порошенка проти "бігбордів" партії "Основа" отримала своє продовження. До партії "Основа" почали приєднуватися депутати обласних рад.

Сьогодні депутатська група "Територія справедливості" Черкаської обласної ради у повному складі перейменувала себе в "Основу". Про це оголосив голова обласної ради Олександр Вельбовець.

До групи входять п'ять депутатів Олександр Рибченко, Олександр Бурсак, Юрій Жмуд, Павло Захарцев, Анатолій Сахно, обраних від Партії ветеранів Афганістану.

На думку експертів, цей демарш депутатів Черкаської обласної ради може стати сигналом для депутатів інших місцевих рад, які всерйоз розмірковують про приєднання до "Основи", але до цих пір не готові були до публічних дій. Але останні тижні змінили розклад сил - "Основа" довела серйозність своїх намірів і масовою рекламною компанією, і прямою конфронтацією з президентською позицією з питань війни, релігії та мови. Нагадаємо, що на відміну від Порошенка, який розглядає силовий варіант повернення Донбасу, партія "Основа" пропонує повертати ці території до складу України шляхом мирних переговорів, виступає за одну державну мову і дві офіційні (англійська та російська) і закликає президента не розколювати український народ на релігійному грунті.

У суботу, 22 вересня, відбудеться масштабний з'їзд партії "Основа", на якому вперше буде представлена ​​політична платформа партії, а за деякими відомостями - і висунутий кандидат від "Основи" на президентські вибори. Хто б ним не став, вже досить очевидно, що цей кандидат буде "Кандидатом Компромісу", своєрідним антиподом нинішнього президента.

Зараз ви читаєте новину «Депутати облрад почали переходити в "Основу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути