середа, 23 травня 2012 11:48

Депутати не захотіли встромляти Росії "ніж у спину"

Депутати не захотіли встромляти Росії  "ніж у спину"
Росія не повертатиме українцям їх гроші. Фото: forpost.com.ua

Депутати не включили до порядку денного проект постанови про необхідність врегулювання з Росією взаємовідносин з питань повернення Україні заощаджень її громадян.

В проекті постанови йдеться, що всі заощадження станом на 1 січня 1992 року акумульовані в Ощадбанку СРСР, і є власністю громадян України.

За цей документ проголосували лише 140 народних депутатів.

Також депутати не включили проект закону про внесення змін до закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України". У ньому також мова йде про заощадження які були акумульовані станом на 1 січня 1992 року. "За" - 148 депутатів.

Перед цим опозиціонери закликали парламент прийняти обидва документи, зокрема "бютівець" Сергій Терьохін наголосив, що  Росія на міжнародному рівні визнала себе правонаступницею Радянського союзу, тому є підстави звернутися до неї по виплату заощаджень.

В свою чергу, регіонал Михайло Чечетов заявив, що ці ініціативи нічого не вирішать: "Коли ми ведемо не прості переговори, аби зменшити похоронну стіну на російський газ, цей законопроект - як ніж в спину", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не захотіли встромляти Росії "ніж у спину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути