вівторок, 29 січня 2013 16:10

Депутати мають мучитись — Корчинський про відповідальність за "кнопкодавство"

Депутати мають мучитись — Корчинський про відповідальність за "кнопкодавство"
Дмитро Корчинський. Фото: gazetavv.com

Лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський вважає, що народні депутати мають мучитись, так само як і громадяни України, а для цього країна має сильно зміниться, аби "такі приємні дрібниці стали можливими".

Таку думку він висловив Gazeta.ua, коментуючи ініціативу партії УДАР.

За його словами, найкраще для виборів - це введення відповідальності та розширення переліку підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата. "Я добре ставлюсь до такої ідеї, і взагалі всі українські виборці, і я в тому числі, хотіли би чим більше мучити депутатів", - зауважив лідер партії "Братство".

"Чим їх мучити — все одно, головне, щоб їм було так само погано, як і нам. Тому, чим більше таких обмежень на них буде покладено, і чим більше небезпеку, у зв'язку із свою діяльністю, вони відчуватимуть, тим краще", - висловив думку Корчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк принесе ручку Рибаку, аби той підписав розпорядження про скликання позачергової сесії

Окрім того, говорячи про можливість її реалізації, громадський діяч сказав: "Зараз це нереально, оскільки виглядає таким чином, що УДАР виступає із такою ініціативою лише заради самопіару".

Також, на його думку, "така річ станеться, коли стануться великі зміни в нашій країні, коли вона буде не подібна на ту, яка є зараз. Країна має сильно зміниться, аби такі приємні дрібниці стали можливими".

Нагадаємо, депутати від партії "УДАР" подадуть на розгляд парламенту проект змін до Конституції, який передбачає розширення переліку підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата. Насамперед, йдеться про позбавлення мандату за голосування чужою карткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

Також законопроект передбачає дострокове припинення повноважень депутатів, які обрані від політичної партії, але які відмовилися увійти до складу її фракції, які систематично не ходять на засідання Верховної Ради та парламентських комітетів та які мають подвійне громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Депутати мають мучитись — Корчинський про відповідальність за "кнопкодавство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути