понеділок, 14 жовтня 2013 19:58

Депутати хочуть нові автомобільні номери не за українськими стандартами - ЗМІ

Для народних депутатів — нові автомобільні номера спеціальної серії. Її випуск ініціювала Верховна Рада. Однак, поки безуспішно, пише "Українська правда" з посиланням на лист керівника апарату ВР Валентина Зайчука до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

"Прошу вашого сприяння у вирішенні питання щодо виготовлення 600 комплектів державних номерів серії КА 0001 ВР - КА 0600 ВР, для подальшого їх закріплення за автомобілями, які будуть обслуговувати народних депутатів сьомого скликання", - ідеться у листі Зайчука.

 

Керівника парламентського апарату не зупинило навіть те, що літеросполучення "КА" на початку номерних знаків взагалі не існує за українськими державним стандартом автомобільних номерів. При чому влада намагалася приховати наявність такого клопотання Зайчука.

"Повідомляємо, що на ім'я міністра внутрішніх справ, за вказаним у Вашому запиті номером, лист від керівника Апарату Верховної Ради Зайчука В. не надходив", - повідомили на запит видання у МВС.

Водночас у Раді підтвердили, що такий лист був, але копію надати відмовилися.

"У відповідь на зазначений лист Міністерством внутрішніх справ України відмовлено у виготовленні номерних знаків транспортних засобів", - сказали в апараті парламенту.

Як відомо, за нині діючими правилами для депутатів Верховної Ради передбачено закріплення номерів з інтервалів АА 0001-0499 ВР, або АА 1001-1499 ВР. Але проблема в тому, що номери з цих квот були вибрані депутатами попередніх скликань. При чому декому, як "регіоналу" Нвєру Мхітаряну, було видано щонайменше три різних депутатських номери. Деякі номери були видані депутатам, але потім їх встановили на сторонніх автомобілях – так, "недоторканий" номер "регіонала" Івана Мирного виявився на машині олігарха Дмитра Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «Депутати хочуть нові автомобільні номери не за українськими стандартами - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути